Filistin Sağlık Bakanlığı: 18 bin 787 kişi öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı: 18 bin 787 kişi öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de öldürülenlerin sayısının 18 bin 787'ye çıktığını açıkladı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 179 cenaze ile 303 yaralının getirildiğini aktaran Kudra, çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.

50 BİN 897 YARALI 

Kudra, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 18 bin 787'ye, yaralıların sayısının da 50 bin 897'ye çıktığını bildirdi.

ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI 

Kudra, uluslararası kurumlara ilaç, tıbbi malzeme, yakıt ve sağlık ekibi desteği çağrısında bulundu. Kudra, uluslararası kuruluşlara şu çağrıda bulundu:  "700 binden fazla çocuk, 50 binden fazla kadın, 350 kronik hasta, 1100 diyaliz hastası, binlerce yaralıya ve barınma merkezlerine temel yaşam gereksinimleri ile sağlık hizmetlerinin sağlanması için uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.