Filistin-İsrail çatışmalarında bin 113 kişi öldü

Filistin-İsrail çatışmalarında bin 113 kişi öldü

Hamas’ın saldırıları sonrası başlayan çatışmalarda resmi açıklamalara göre ölü sayısı bin 113.

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" adlı saldırıları sonrası başlayan çatışmalarda ölenlerin sayısı arttı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında 78'i çocuk 413 kişinin öldüğünü, 2 bin 300 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail basını ise saldırılarda en az 700 İsrailinin öldüğünü, 2 bin 150 kişinin yaralandığını açıkladı. 

İslami Cihad Genel Sekreteri Ziad el Nahala, sadece kendi fraksiyonlarının 30 İsrailliyi Gazze'de rehin tuttuklarını ve bu kişilerin Filistinli esirler özgür bırakılmadan evlerine dönmeyeceğini söyledi.

ABD’DEN İSRAİL'E DESTEK 

ABD'nin Ford uçak gemisine İsrail'e destek için Doğu Akdeniz'e gitme emri verdiği belirtildi. Associated Press'in haberine göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, İsrail'e yardıma hazır olmak üzere Ford uçak gemisi vurucu grubuna Doğu Akdeniz'e yelken açma emri verdiğini belirtti. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine dair yapılan açıklamada, "İsrail Savunma Kuvvetleri için ek yardımın şu anda İsrail'e doğru yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde daha fazlasının geleceğini" söylediği kaydedildi. Açıklamada "Başkan bir kez daha tüm kayıp, yaralı ve ölüler için derin üzüntülerini ifade etti ve Hamas teröristlerinin eşi benzeri görülmemiş ve dehşet verici saldırısı karşısında İsrail Hükümeti ve halkına tam destek sözü verdi. Görüşmede Hamas teröristleri tarafından rehin alınan aileler, yaşlılar ve küçük çocuklar da ele alındı" ifadeleri kullanıldı.

MISIR’DAKİ İSRAİLLİLERE ÇAĞRI 

Mısır'ın İskenderiye kentinde düzenlenen saldırının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı. İsrail, Mısır'daki yurttaşlarına mümkün olan en kısa sürede ülkeden ayrılmaları çağrısında bulundu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde İsraillilere yönelik saldırılar düzenlenmesi konusunda endişelerin olduğu ifade edilen açıklamada, İsraillilere, planlanan seferlerini yeniden gözden geçirmeleri, Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere seyahat uyarısı yapılan ülkelere gitmemeleri istendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.