Filistin Devlet Başkanı Abbas: İşgal hükümeti tüm kırmızı çizgileri aştı

Filistin Devlet Başkanı Abbas: İşgal hükümeti tüm kırmızı çizgileri aştı

Gazze'deki hastane katliamını "korkunç bir suç" olarak niteleyen Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD'ye de tepki gösterdi: 21 yüzyılda ikinci bir Nekbe olmasına izin vermeyeceğiz.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurarak 500'den fazla sivili katletmesinin ardından Ürdün'deki dörtlü zirveye katılmaktan vazgeçen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "İşgal hükümeti tüm kırmızı çizgileri aştı" dedi.

Filistin resmi televizyon kanalında konuşan Abbas, saldırıyla ilgili "Filistinli grupları" suçlayan İsrail söylemini reddeden Abbas, "Gazze’deki Baptist Hastanesine yapılan saldırı İsrail tarafından işlenmiştir. Bu affedilmeyecek bir suçtur. İşgal hükümeti tüm kırmızı çizgileri aşmıştır. Bundan dolayı cezalandırma ve sorgudan kaçmalarına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

'KESİNLİKLE GİTMEYECEĞİZ'

Abbas şöyle devam etti: "İsrail’in hesaba çekilmesini ve halkımızın uluslararası bir koruma altına alınmasını istiyorum. Bu saldırıların, halkımıza karşı uygulanan bu suçların durması gerekiyor. 21 yüzyılda ikinci bir Nekbe olmasına izin vermeyeceğiz, fedakarlıklar ne kadar büyük olursa olsun. Akan kanın durması için gereken her şeyi yapacağız...

Onlarca kararlar aldılar halkımızın uluslararası bir himaye altında olması için ancak bunları uygulamaya geçirmediler. Çünkü Amerika bunların uygulanmasını istemedi.

Filistin halkı bir kez daha göç ettirilemeyecek. Filistin halkının vatan toprağında dimdik ayakta duracaktır. Kesinlikle gitmeyeceğiz, kesinlikle gitmeyeceğiz, kesinlikle gitmeyeceğiz.

'HALKIMIZ EĞİLMEYECEK, TESLİM OLMAYACAK'

(Filistin halkına seslenerek) İsrail'in, sizleri topraklarınızdan çıkarma planı geçmeyecek. Halkımız eğilmeyecek ve teslim olmayacaktır. Tüm ülkeler, göçe karşı durmuştur. Bu geceden itibaren uygun kararlar alınacaktır. Uygun kararların alınması için toplantılar ve görüşmeler sürecektir." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.