Filistin BM'den tam üyelik talep etti

Filistin BM'den tam üyelik talep etti

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Birleşmiş Milletler'deki Temsilcisi Ebu Amr, BM Güvenlik Konseyi'ne Filistin'i tam üye olarak kabul etme çağrısında bulunarak, bu adımın iki devletli çözüm için uluslararası toplumun katkısı anlamına geleceğini belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler'deki Temsilcisi Ziyad Ebu Amr, BM Güvenlik Konseyi'ne Filistin'i tam üye olarak kabul etme çağrısında bulunarak, bu adımın iki devletli çözüm için uluslararası toplumun katkısı anlamına geleceğini vurguladı.

Ebu Amr, BMGK'nin bakanlar düzeyindeki "Orta Doğu" oturumunda yaptığı konuşmada, Filistin halkının kendi kaderini tayin etme ve bağımsız bir devlet olarak yaşama arzusunu dile getirdi.

FKÖ'nün geçmişte müzakerelerde önemli tavizler verdiğini hatırlatan Ebu Amr, Filistin'in iki devletli çözümü desteklediğini ve BM'ye tam üyelik talebinin bu çabaları somutlaştıracağını ifade etti.

ABD'nin bu talebe "hayır" oyu vereceğini açıklamasının ardından, Fransa'nın BMGK'deki oturumda Orta Doğu'da kalıcı barışın ancak iki devletli çözümle mümkün olabileceğini ve Filistin'in tam üyeliğini desteklediğini belirttiği bildirildi.

Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusu, geçmişte de benzer taleplerle gündeme gelmiş ancak BMGK'de destek bulamamıştı. Son olarak, BMGK'ye üyelikle ilgili dönüş yapması gereken Komite, mutabakata varamadığını duyurmuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.