Fikrini açıklayan personeli suçladı!

Fikrini açıklayan personeli suçladı!

TRT Genel Müdürlüğü, Gezi direnişine sosyal medyadan paylaştıkları mesajlar ile destek veren TRT çalışanları ile ilgili açılan soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada, 15 personelin "fikrini açıklama adı altında suç işlediğini" ileri sürdü.

İSTANBUL  - Gezi Parkı direnişi sırasında yaptıkları yayınlarla birçok basın-yayın kuruluşu halkın yoğun tepkisinin hedefi olurken, devlet televizyonu TRT'de çalışan yüzlerce personel yayınlara yansıtamadıkları fikirlerini sosyal medya aracılığıyla paylaşmıştı. Fikirlerini paylaşan bu personellerden 15'i hakkında geçtiğimiz günlerde TRT tarafından disiplin soruşturması başlatıldığı haberinin gelmesi üzerine TRT'ye dönük tepkiler de arttı. TRT, yapılan bu eleştirilere karşı yazılı açıklama yaparak kendini savundu.

15 personelin "fikrini açıklama adı altında suç işlediğinin" ileri sürüldüğü açıklamada, "TRT, fikrini açıklayanı değil, fikri açıklama adı altında suç işleyen 15 personeline soruşturma açmıştır" iddiasında bulunuldu. Yine soruşturma konusu olan personelin sosyal medyada yazdıklarının hakaret, provokasyon ve şiddet içerdiğinin öne sürüldüğü açıklamada, "Sosyal medyada yazılanları, kendi basın kuruluşunda yayınlayabilecek yayıncı varsa biz soruşturma gerekçemizi bir kez daha sorgulayalım. TRT olarak her fikre saygılıyız ancak kanun sınırlarını zorlayan eylemler için tedbir almamız da bizim kamu zorunluluğumuzdur" diye kaydedildi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.