Fenerbahçe Avrupa'da 269. kez sahne alacak

Fenerbahçe Avrupa'da 269. kez sahne alacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos takımına konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa'daki 269. karşılaşmasına çıkacak.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 268 maçında 106 galibiyet elde ederken, 55 beraberlik ve 107 mağlubiyet yaşadı.

Bu süreçte rakip fileleri 363 kez havalandıran sarı-lacivertli takım, kalesinde ise 381 gol gördü.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bu sezon H Grubu'nu lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Bu turda Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini deplasmanda oynanan maçta 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Rövanş maçında ise 1-0 yenilse de toplamda çeyrek finale adını yazdırdı.

Olympiakos ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin rakibi, bir önceki turda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i eledi. İlk maçı 4-1 kaybetmesine rağmen, deplasmandaki rövanş maçını 4-1 kazanarak uzatmalara taşıdı ve toplamda 6-1'lik skorla tur atladı.

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde oynayacağı 17. maçında, şimdiye kadar 16 maçta 11 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı. Bu süreçte 41 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 20 gol gördü.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.