Fendik ailesi 7 yıldır adalet arıyor

Fendik ailesi 7 yıldır adalet arıyor

Yüksekova'da evine düzenlenen baskında hayatını kaybeden Necmettin Fendik'in eşi Kudret Fendik, 7 yıldır adalet aradıklarını belirterek, “Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Güngör Mahallesi’nde 16 Temmuz 2017 tarihinde evine yapılan baskın sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Necmettin Fendik'in ölümüne ilişkin açılan dava, aradan geçen 7 yıla rağmen halen sonuçlanmadı. Polis memuru A.F.K.’nin sanık olduğu dava Yüksekova 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. “Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan yargılanan polis memuru A.F.K.'nin, görevinin başında olduğu öğrenildi.

7 YILDIR ADALET MÜCADELESİ 

Fendik'in eşi Kudret Fendik, 7 yıldır çocuklarıyla birlikte adalet mücadelesi yürüttüklerini söyledi. Fendik, geçen 7 yılda kimsenin cezalandırılmadığını belirterek, "Üç ayda bir mahkeme yapıyorlar, şuana kadar ne fail ne de ihbar eden kişi ya da orada bulunan hiç kimse cezalandırılmadı. Polisler tüm yargılama süreçlerinde mahkeme heyetini, 'biz onu öldürmeseydik, o bizi öldürecekti' diyor. Ama öyle bir şey yoktu, eşim neden onları öldürsün? Yıllardır bir türlü sonuçlanmayan mahkemelerin ve polislerin ellerinden elinden zulüm görüyoruz, sürekli kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Bize yapılan bu zulmü kabul etmiyoruz. Bize bunları yaşatanların cezalarını çekmelerini istiyoruz. Biz, şu ana kadar olayı tüm doğrusuyla anlattık ve hiçbir ifademizde çelişki olmazken, yargılanan polislerin ifadeleri hep çelişkiliydi" dedi.

'BASKILAR BİTMEDİ'

Çocuklarının 7 yıldır kendisine sürekli "Babamızı neden öldürdüler, bize neden böyle yaptılar. Neden suçlular cezalarını çekmiyor?" diye sorduğunu aktaran Fendik, 7 yıldır yerini bulmayan adalet nedeniyle artık çocuklarına cevap veremediğini söyledi. Fendik, "Biz hakkımızı aramaya devam edeceğiz, ölene kadar onların baskısı altında yaşamayacağız. Yıllardır kapımıza panzerlerle gelip evimizin içine fener atıyorlar, çocuklarımı korkutuyorlar ve 7 yıldır bunu bize yaşatıyorlar. Ben, 9 çocuğumu tek başıma büyütüyorum. Baskında 40 bin TL’mize el koydular ve 3 yıl sonra 8 bin TL’sini tek verdiler. Hakkımızın kaybolmasını istemiyoruz. Eşimin yaşadığı zulmü, çocuklarım da yaşasın istemiyorum. Mahkemeyi sürekli erteleyerek bize zulüm yaşatıyorlar" diye konuştu.

Baskın sırasında polislerin kendilerine "terörist" dediğini belirten Fendik, “Asıl terörist, suçsuz ve günahsız insanları katledenlerdir” dedi. Fendik, şunları söyledi: "Onlar eşimi benim ve çocuklarımın gözü önünde öldürdüler. Bize yaşatılanları asla unutmayız. Eşimi katledenlerin cezalarını çekmelerini istiyoruz. Devlet onların devleti, bu yüzden suçlarını kabul etmiyorlar ve cezalarını çekmiyorlar. Küçük kızım Efrîn 6 aylıktı, şimdi 7 yaşında ve sürekli babasının neden öldürüldüğünü soruyor. Diğer çocuklarım da sürekli babalarının gözleri önünde öldürülmesinden ve bize yaşatılan zulümden bahsediyorlar. Çocuklarımın hepsi babalarının katillerinin cezalandırılmasını istiyor. Yıllar geçse de bize yaşatılanları unutmuyoruz."

'KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR…’

Eşinin 7'nci ölüm yıldönümünde tek taleplerinin faillerin cezalandırılması olduğunu belirten Fendik, "Ben de çocuklarım da kanımızın son damlasına kadar hakkımızı arayacağız, şikayetimizden de davamızdan da asla vazgeçmeyeceğiz. Onlar ne kadar engeller çıkarmaya çalışsa da biz sonuna kadar bu davanın peşinden gitmeye devam edeceğiz. Benim ve çocuklarımın yaşadığını umarım hiç bir anne ve çocukları yaşamaz. 7 yıldır sonuçlanmayan davanın sonuçlanmasını ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz" talebinde bulundu.

MA / Mazlum Engindeniz

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.