Feeney: Altında ralli görmek şaşırtıcı olmaz

Feeney: Altında ralli görmek şaşırtıcı olmaz

ABD Merkez Bankası'nın yarın faiz artırımına gideceği beklentisiyle altının hızı kesildi. Guardian Gold Australia’dan Feeney'e göre Fed'in söylemine bağlı olarak altında ralli görmek şaşırtıcı olmaz.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarınki toplantısında faiz artırımına gideceği beklentisi, altın fiyatlarındaki yükselişi durdurdu. ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün 2019’dan beri en yüksek seviyeyi görmesinin ardından bugün de yükselişini sürdürüyor. Altının geleceğini ise Fed'in faiz açıklamasının tonu belirleyecek.

Sydney’deki Guardian Gold Australia’dan John Feeney “Fiyat hareketleri Fed’in kısa vadeli söylemlerine bağlı olacak. Ancak Fed’in faiz artırdığı gün çok şahin tonda bir söylem olmazsa altında ralli görmek şaşırtıcı olmaz” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul serbest piyasada ise altın fiyatları güne yaklaşık yüzde 1'lik düşüşle başladı. Gram altın 918 liradan, çeyrek altın 1476 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı 1928 dolar.

İstanbul serbest piyasada dolar 14,83 liradan, euro 16,28 liradan güne başladı. 

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,80 lira, euronun satış fiyatı ise 16,22 lira olmuştu.

Piyasanın en büyük hacimli kripto para birimi Bitcoin ise son 24 saatte yüzde 2 değer kaybetti. Bitcoin güne 814 dolarlık düşüşle 38 bin 855 dolardan başladı. 

Yüzde 1,33 gerileyen Ethereum 2556 dolardan işlem görüyor. 

Piyasalar ise 3 yıl aradan sonra faiz artırımına gitmeye hazırlanan Fed'e odaklanmış durumda. Fed'in en az 25 baz puan (çeyrek puan) faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu da perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Genel beklenti, faizde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği yönünde. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.