Fed faiz oranını değiştirmedi

Fed faiz oranını değiştirmedi

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

ABD Merkez Bankası Fed, küresel piyasaların odaklandığı faiz kararını açıkladı. Fed faizi yüzde 0 ile yüzde 0.25 arasında sabit bıraktı. Fed yaptığı açıklama ile tahvil alımlarının azaltımına ilişkin açık kapı bırakırken yakın zamanda bunun faaliyete geçebileceğini de duyurdu.

Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle ekonominin toparlanmasının yavaşladığına dem vuran Fed, enflasyonun geçici faktörlerin etkisiyle yükseldiği belirtti.

TAHVİL ALIMLARININ AZALTIMI İÇİN KAPI ARALANDI

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin ardından yapılan açıklama, varlık alımlarında bir azaltım için kapının aralandığına işaret etti.

İstihdam ve enflasyonu cephelerinde Fed'in varlık alımlarında azaltıma başlamak için ortaya koyduğu hedefe doğru ilerleme sağlandığını belirten Fed, "Eğer istihdam ve enflasyon hedeflerine doğru ilerleme beklendiği gibi devam eder ise, varlık alımlarının hızında bir yavaşlatmaya karar vermek yakında gerekli olabilir" ifadeleri yer aldı.

Ancak Fed şu an için aylık 120 milyar dolarlık varlık alım miktarını değiştirmedi. Ayda 80 milyar dolar tutarında Hazine kağıdı ve 40 milyar dolar tutarında mortgage destekli menkul kıymet almaya devam edecek.

Fed üyeleri ayrıca gecelik federal fonlama Faiz oranını yüzde 0-0,25 aralığında tuttular.

FOMC açıklamasına kararın oy birliği ile alındığı da belirtildi.

Fed kararı ile birlikte açıklanan tahminlerde, ilk faiz artırımı için beklenti 2022'ye çekilirken, 2023 için 4 faiz artırımı öngörüldü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.