Faruk Bildirici'den Kürdistan 24 TV tepkisi: Kahredici

Faruk Bildirici'den Kürdistan 24 TV tepkisi: Kahredici

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ açıklamasını izlemeye gelen Kürdistan 24 TV’nin mikrofonunun Zafer Partisi görevlileri tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamasını takip etmek için Zafer Partisi önüne gelen Erbil merkezli Kürdistan 24 TV’nin (K24) mikrofonunun kürsüye konulması engellendi.

K24 muhabiri ve kameramanı ile Zafer Partisi önünde engellendi. Bunun üzerine K24 ekibi, basın toplantısını takip etmeden buradan ayrıldı.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, K24 mikrofonunun Zafer Partisi görevlileri tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Gazetecilerin yaşanan duruma karşı sessiz kalmasının ''kahredici'' olduğunu belirten Bildirici şunları söyledi: ''Kılıçdaroğlu ve Özdağ'ın basın toplantısında K24 TV muhabirinin engellenmesi basın özgürlüğü adına üzücü. Oradaki gazetecilerin engellenen meslektaşlarına yeterince destek çıkmamaları da en az o kadar kahredici... Muhalefetin medya anlayışı iktidardan farklı olmalıydı...''

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum