Falcon Heavy roketi fırlatıldı

Falcon Heavy roketi fırlatıldı

Bir Tesla Roadster, dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy ile Mars'a gönderildi.

Uydu taşımacılığı şirketi SpaceX ve elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın, Mars roketi Falcon Heavy fırlatıldı. Fırlatma işleminin ilk aşaması sorunsuz gerçekleşti ve roketten ayrılan kapsül yeniden kullanılmak üzere dünyaya döndü. Roket ise Mars'a doğru yol almaya devam ediyor.

SpaceX,Tesla gibi şirketlerin sahibi olan Elon Musk tarihe geçecek bir şova imza attı. Mars'a insanlı uçuşa hazırlanan Falcon Heavy roketi Musk'ın Tesla Roadster'ını dünya yörüngesine taşıdı.Uzaya gönderilen roketteki spor araba Mars'ın yörüngesine yerleştirilecek. Aracın müzik setinde ise David Bowie'nin Space Oddity şarkısı çaldı. Musk'ın Roadster'ı bir milyar yıl boyunca Mars'ın yörüngesinde dolaşacak.

20180207002904_dvybpumxcaaoapt.jpg

Elon Musk gazetecilere açıklamasında "Araba dünyadan 400 milyon kilometre uzağa gidecek ve saniyede 11 kilometre yapıyor olacak. Yörüngede bir kaç yüz milyon hatta milyarca yıl kalacağını tahmin ediyoruz" dedi.

falcon-heavy_109589387.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.