Facebook'tan aşı adımı: Yalan haberler kaldırılacak

Facebook'tan aşı adımı: Yalan haberler kaldırılacak

Facebook, korona virüsü aşıları konusunda yapılan yanlış paylaşımları kaldırma kararı aldı.

Facebook yönetimi, korona virüsü salgınında yanlış bilgiye karşı politikasını sıkılaştırma kararı aldı. Buna göre, Covid-19 aşıları hakkında yapılan yanlış ve yalan paylaşımları kaldırılacak, bu tür paylaşımların yapıldığı bazı gruplar kapatılırken bazılarına da geçici olarak moderatör 'atanacak'.

Facebook'tan yapılan açıklamada, kararın Dünya Sağlık Örgütü'yle (DSÖ) de yapılan görüşmeler uyarınca alındığı belirtildi; 'Covid-19'un insan yapımı olduğu', 'aşıların hastalığa karşı etkisiz olduğu', 'aşı olmaktansa hastalanmanın daha güvenli olduğu' ve 'aşıların zehirli veya tehlikeli olup otizme yol açtığı' gibi yalan olduğu kanıtlanmış iddiaları içeren paylaşımların kaldırılacağı açıklandı. 

Bu yeni kuralların özellikle Sayfalar bölümü için uygulanacağı, gruplar ve hesapların da izleneceği belirtildi. Buna göre, aşı karşıtı iddiaları yaydığı tespit edilen gruplar kapatılacak, bazı gruplara da üyeleri arasından bir kullanıcı 'moderatör' olarak atanacak. Bu kişiden grubun kapanmaması için paylaşımları takip edip yalan bilgileri kaldırması istenecek.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.