Facebook gizlilik soruşturması kapsamında binlerce uygulamayı kaldırdı

Facebook gizlilik soruşturması kapsamında binlerce uygulamayı kaldırdı

Facebook daha önce Cambridge Analytica skandalıyla 5 milyar dolar cezaya çarptırılmıştı.

Facebook, binlerce uygulamayı gizlilik soruşturması kapsamında kaldırdığını duyurdu. Cambridge Analytica skandalının ardından yazılım uzmanlarının kullanıcı verilerini nasıl kullandığı üzerine yapılan soruşturma kapsamında kaldırılan uygulamalar, Facebook’da sanıldığından çok daha fazla gizlilik ihlali yapan uygulama olduğunu ortaya koydu.

The Guardian’da yer alan habere göre, Facebook toplamda 400 yazılım uzmanı tarafından geliştirilen binlerce uygulamanın kaldırıldığını ve daha milyonlarcasının soruşturulduğunu açıkladı. Facebook’tan yapılan açıklama kapsamlı soruşturma süreci avukatlar, araştırmacılar, veri bilimciler, mühendisler ve Facebook ekipleri tarafından yürütülüyor. Facebook, “Uygulama geliştiriciler Facebook ekosistemi için vazgeçilmez bir parça. Dünyayı sosyalleştirmeye yarıyorlar fakat insanlar gizlilik kurallarına uyduğumuzu bilmeli” dedi.

Cambridge Analytica şirketinin milyonlarca Facebook kullanıcısının verilerini toplayarak Brexit ve 2016 ABD Başkanlık seçim kampanyası yapmak amacıyla kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Soruşturmaların sonunda verilerin kullanılmasına izin veren Facebook’a Federal Ticaret Komisyonu tarafından rekor bir ceza kesilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.