Facebook beğenisi Bakanlığa mal oldu

Facebook beğenisi Bakanlığa mal oldu

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yapılan seçimlerin ardından Adalet Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Başsavcı Sascha Ott'un yaptığı Facebook beğenisi, bakanlığa mal oldu.

DHA'nın haberine göre Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yapılan seçimlerin ardından kurulacak SPD-CDU koalisyon hükümetinde Adalet Bakanı olmasına kesin gözüyle bakılan Başsavcı Sascha Ott (CDU), İslam ve yabancı karşıtı söylemleriyle bilinen sağcı popülist Almanya için Alternatif Partisi AfD'nin Facebook sayfasında yapılan bir paylaşımı beğendiğinin ortaya çıkması nedeniyle bakan koltuğuna oturamadı.

İSLAM KARŞITI YORUMLARI BEĞENMİŞ

Alman basınına yansıyan haberlere göre ise CDU eyalet teşkilatı başkanı Lorenz Caffier, OTT'u AfD Kuzeybatı Mecklenburg Teşkilatının ve aşırı sağcı Junge Freiheit gazetesinin Facebook sayfasını beğenmesi nedeniyle bakanlık listesinden çıkardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.