Ezidilerin yaşadığı kampta facia: Baba ve iki çocuğu yanarak can verdi!

Ezidilerin yaşadığı kampta facia: Baba ve iki çocuğu yanarak can verdi!

Irak'ın Kürdistan bölgesinde Ezidi Kürtlerin yaşadığı Bersive Kampı’nda yangın çıktı. Yangın edeniyle aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Duhok’un Zaho ilçesinde bulunan Bersive Kampı’ndaki bir çadırda sabaha karşı 02:30 sıralarında yangın çıktı. Yangın nedeniyle aynı aileden baba, oğlu ve kızı ile birlikte yanarak can verdi. 

Zaho İlçe Sağlık Müdürlüğü Basın Sözcüsü Emir Ali, yangın nedeniyle aynı aileden 5 kişi ile komşu çadırdan 3 kişinin yaralandığını, ancak daha sonra yaralılardan 3’ünün hayatını kaybettiğini söyledi.  

Rûdaw’a konuşan sözcü Emir Ali, “Yangında 31 yaşındaki bir baba, 11 yaşındaki kız ve 10 yaşındaki erkek çocukları hayatını kaybetti” dedi. 

Yaralılardan durumu ağır olan 3 kişinin Duhok’a sevk edildiğini belirten Ali, diğer iki hastanın ise Zaho’daki hastaneye yatırıldığını belirtti. 

Duhok Sivil Savunma Polis Müdürlüğü Sözcüsü Bêwar Abdulaziz de yangının nedeninin henüz tam olarak bilinmediğini ancak elektrik kontağından çıktığı şeklinde bilgi edindiklerini kaydetti.  

Ağustos 2014’te IŞİD’in Şengal’e saldırısı ile evini bırakan Ezidi Kürtlerin yaşadığı Bersive kampında yaklaşık 1500 aile yaşıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.