Etimesgut Belediyesi'ne operasyon
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alındı.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması başlatıldı. Operasyon kapsamda, aralarında Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da bulunduğu 55 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilere yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bu sabah eş zamanlı operasyon başlatıldı. Aralarında Belediye Başkanı Beşikçioğlu'nun da bulunduğu 52 şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı. Operasyonda kapsamında Etimesgut Belediyesi ile şüphelilere ait 56 ikamet, 15 iş yeri ve 41 araçta arama ve el koyma işlemleri sürüyor.
İÇİŞLERİ: 52 ŞÜPHELİ YAKALANDI
İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturmaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce Etimesgut Belediyesi'ne yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak', 'Zimmet', 'Rüşvet', 'İrtikap', 'İhaleye fesat karıştırmak', 'Edimin ifasına fesat karıştırmak' ve 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da bulunduğu 37 belediye personeli, 18 firma yetkilisi olmak üzere toplam 55 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi. Şüphelilerden 52'sinin yakalandığı, 3'ünün yakalanmasına da yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada da bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve sahte belgeler düzenlendiği iddiaları sonrası soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturmanın, otopark kiralama ve inşaat projelerindeki imar ve ruhsat işlemleri karşılığında menfaat sağlandığı iddialarını da kapsadığı bildirildi. Sayıştay raporları, etkin pişmanlık kapsamında alınan şüpheli ifadeleri, müşteki beyanları, CİMER başvuruları, ses ve video kayıtları ile MASAK ve HTS analizlerinin incelendiği kaydedildi. Bu kapsamda, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 55 şüpheliye yönelik Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi. Şüpheliler hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'Kurulan örgüte üye olma', 'Zimmet', 'Rüşvet’, 'İrtikap', 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Edimin ifasına fesat karıştırma' suçlarından işlem yapıldığı bildirildi. Arama, el koyma ve gözaltı işlemleri ile şüphelilerin başsavcılığa sevkine ilişkin işlemlerin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütüldüğü kaydedildi. Soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü belirtildi.
YARDIMCILARI GÖZALTINDA
Öte yandan soruşturma kapsamında Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun yanı sıra belediye başkan yardımcıları Taylan Özgüven, İhsan Bahri Bellek ve Atilla Akyürek de gözaltına alındı. Sosyal yardım işleri, mali hizmetler, imar ve şehircilik, destek hizmetleri, zabıta ile emlak ve istimlak müdürleri, fen işleri müdürlüğü ihale şefi, belediye başkanının danışmanı ve koruması da gözaltına alındı. İhale ve muayene kabul komisyonlarında görevli personel, mühendisler, ETİMKENT A.Ş.’nin genel müdürü ve yönetim kurulu üyeleri, belediye personeli ve eski çalışanlar, bazı siyasi parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, firma yetkilileri ile bir iş takipçisi hakkında da gözaltı işlemi uygulandığı belirtildi. Soruşturma kapsamında belediye ile iş ilişkisi olduğu değerlendirilen çeşitli firmaların yetkilileri hakkında da işlem başlatıldı. Şüphelilere ait 56 ikamet, 15 iş yeri ve 41 araçta arama ve el koyma işlemi gerçekleştirildi. Ele geçirilen belge, dijital materyal ve diğer deliller incelemeye alındı.