Ethem Sarısülük Kütüphanesi açıldı

Ethem Sarısülük Kütüphanesi açıldı

Mamak Tuzluçayır Halkevi binası Ethem Sarısülük Kütüphanesi'ne dönüştürüldü.

ANKARA  -Kütüphanenin açılışını Ethem'in annesi ile ağabeyi yaparken, Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük, kütüphane projesini gündeme getiren herkese teşekkür ederek, halkın kütüphanesine sahip çıkacağına inandığını belirtti. 

12 Eylül darbesinden sonra darbecilerin faaliyetini durdurduğu pek çok demokratik kurumdan biri olan ve Tuzluçayır'da bulunan Mamak Tuzluçayır Halkevi binası, Ethem Sarısülük Kütüphanesi'ne dönüştürüldü. Feyzullah Çınar Parkı'nın köşesinde bulunan Ethem Sarısülük Kütüphanesi için Halkevleri ve Ethem Sarısülük'ün dostları parkta biraraya geldi. Ethem'in ailesi, köy dernekleri ve PSAKD başta olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı açılış etkinliği Mamak Halkevi adına Hamza Doruk Yıldırım'ın konuşmasıyla başladı. Yıldırım, kütüphane olarak açılışını yaptıkları bu yapını Mamak'taki ilk Halkevi binası olduğunu ancak yapımından bir kaç yıl sonra bu mekanın darbeyle halkın elinden alındığı belirtti. Yıldırım, "Haziran direnişiyle beraber memlekette AKP'ye karşı yaşam alanlarına sahip çıkma refleksi gelişti. Bu refleks biz Mamaklılarda ise tarihine sahip çıkmakla somutlaştı. Her parkın bir forum, etkinlik, dayanışma ve mücadele alanı olduğu bu günlerde; sosyal alanların yok denecek kadar az olduğu, belediyenin parkları yıkıp camii yapmayı planladığı bu bölgede biz mirasımıza sahip çıktık ve bizden çalınan bu mekanı geri aldık" dedi. 

'AKP faşizmine karşı büyük bir adım'

Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük'ü anan Yıldırım, "Faşizmin canını aldığı Tuzluçayırlılarla beraber Menekşe Erbay Ana ile ve daha nicesiyle beraber Ethem Sarısülük kütüphanesinde yaşayacak. Parkta çocuk şenlikleri, gözleme günleri, kadın etkinlikleri, konserler, paneller, forumlar gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Kitaplık için ev eve dolaşıp kitap topladık, kitapevlerini aradık, aydınlara, yazarlara, akademisyenlere ulaştık. Biz bu kütüphanenin AKP faşizmine karşı yürütülen mücadelede koca bir adım olduğunu biliyoruz ve bu noktada herkesi göreve çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

'Halkın kütüphanesi'

Sanatçı Hasan Tatar ve Ethem'in ağabeyi Cem Sarısülük'ün konuşmalarıyla devam eden etkinlik Grup Çığ'ın solisti Mustafa Özarslan'ın konuşmasıyla devam etti. Özarslan, kütüphanenin yaratılmasında katkısı olan herkese teşekkür ederek, halkın kütüphanesine sahip çıkacağına olan inancını vurguladı. Etkinlik Grup Çığ türküleri ve Tayfun Talipoğlu'nun şiirleriyle devam ettikten sonra kütüphanenin açılışı, Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük ve ağabeyi Cem Sarısülük tarafından yapıldı. Kurdeleyi kesen ana oğul, kütüphane projesini gündeme getiren, katkı sunan herkese teşekkür ederek, bunun Ethem ve mücadelesine verilen değer açısından çok anlamlı olduğunu ve çok duygulandıklarını belirtti. 

Geç saatlere kadar süren etkinlik sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde son buldu.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.