Esnaf kredisi 6 ay süreyle faizli ertelendi

Esnaf kredisi 6 ay süreyle faizli ertelendi

Pandemi döneminde aldığı faizli kredileri ödeyemeyen esnafın borcu 6 ay faiz ödemeli ertelendi.

Halk Bankası’ndan kullanılan esnaf kredilerinde erteleme kararı yayınlandı.  Koronavirüsten (Kovid-19) zarar gören esnaf ve sanatkarın, Halk Bankası tarafından, esnaf sanatkâr kredi kooperatifleri aracılığıyla veya doğrudan kullandıkları indirimli krediler 6 ay ertelendi.

Resmî Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, 31 Aralık 2020 öncesinde kullanılan düşük faizli kredilerden doğan borçlar, 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 tarihleri arasında vadesi dolacak olanlar, başvuru şartı aranmaksızın faiz tahakkuk ettirilerek ertelenecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ertelemede vade sayısı değişmeyeceği, ertelemeden kaynaklı faizin ise kalan taksitlere eşit olarak bölüneceği belirtildi. Karar kapsamında borcu ertelenen esnafın istemesi halinde erteleme sürecinde düşük faizli yeni kredi kullanabilecek ve kararın yayını tarihinden itibaren bu borçlar hakkında takip işlemi başlatılmayacak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.