Eski YÖK Başkanı Özcan'dan Erdoğan'ın diploması açıklaması: Kayalara çarptı

Eski YÖK Başkanı Özcan'dan Erdoğan'ın diploması açıklaması: Kayalara çarptı

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, "Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili olarak başkan koltuğunda otururken niye konuşmadınız" sorusuna yanıt verdi. Özcan, “Kayalara çarptığınız zaman söylenecek söz olmuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili, "Aradım, bulamadım" açıklamasıyla gündem olan eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan açıklamalarına devam ediyor.

Özcan, Sözcü yazarı Sultan Uçar'a da konuştu. Uçar, yazısında, "Marmara Üniversitesi'nin kuruluşundan 2 yıl önce tarihli diplomayı ‘dekan' olarak imzalayan ve 5 yıl önce ölen Prof. Dr. Ö. Faruk Batırel'e, defalarca diplomayı sordum, sustu. Bakanlar Kurulu kontenjanından 2003-2007 yılları arası YÖK üyeliğine atanması sus payı mıydı? Bilemeyiz. Şimdi de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Eğitim Politikaları Başkanı ve YÖK eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 'RTE, üniversite diploması olmadığı için CB olamaz' dedi. Ona da, 'AKP iktidarının atadığı YÖK eski Başkanı olarak, başkan koltuğunda otururken niye konuşmadınız?' diye sordum. 'Sultan Hanım, kayalara çarptığınız ve bir sonuca ulaşamadığınız zaman genellikle söylenecek söz olmuyor' dedi. Gerçeklerin çarptığı kayalar kim? Erdoğan mı? Gül mü? Davutoğlu mu? Atatürk'ün koltuğunda 7 yıl cumhurbaşkanı olarak oturan Abdullah Gül, ‘Bir bilen' olarak Türk Milleti'ne diploma gerçeğini açıklamakla mükellefsiniz. Sine-i millete dönmekten korkmayın!.." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasını arayan ve bulamayan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, "Bu YÖK başkanının işi değil. Kişisel merakımdan araştırdım" demişti. (Kaynak)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.