Eski MİT yetkilisi Mehmet Eymür yaşamını yitirdi

Eski MİT yetkilisi Mehmet Eymür yaşamını yitirdi

İşlenen birçok faili meçhul cinayetten sorumlu tutulan eski MİT’çi Mehmet Eymür yaşamını yitirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Kontraterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, KOAH tedavisi gördüğü Çam Sakura Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ayrıca Eymür'ün, geçtiğimiz günlerde entübe edildiği ve bilincinin kapalı olduğu bildirilmişti.

MEHMET EYMÜR KİMDİR?

1943 yılında İstanbul doğumlu Mehmet Eymür, 1970'lerde, THKP-C üyesi Ulaş Bardakçı'nın İstanbul'da, Mahir Çayan ve arkadaşlarının Kızıldere'de katledilmesinde “görev” aldı. Eymür, 90’lı yıllardaki 18 faili meçhul cinayet nedeniyle 19 sanıkla birlikte yargılandı. Eymür, yargılandığı davada, 90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler, işkence, devletin komünistlere ve Kürtlere yönelik işlediği suçlar hakkında itiraflarda bulundu. Ancak işkence ve katletme itirafları üzerine Eymür hakkında herhangi bir soruşturma açılmadı. Çeşitli partiler ve hukuk örgütleri, Eymür hakkında faili meçhul cinayetler ve işkencelere dair itiraflar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.