Esendere Belediyesi’nden YKS ücreti desteği ve başarılı öğrencilere 100 bin TL ödül
Esendere Belediyesi, Haziran 2026’da yapılacak YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Belediye ayrıca hukuk, tıp, eczacılık ve diş hekimliği fakültelerini kazanan öğrencilere 100 bin TL ödül verecek.
Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde belediye, eğitim alanında önemli bir sosyal destek kararını kamuoyuna duyurdu. Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve sosyal belediyecilik anlayışını güçlendirmek amacıyla bu kararı aldıklarını belirterek, haziran ayında YKS’ye girecek tüm öğrencilerin sınav ücretlerinin belediye bütçesinden ödeneceğini ifade etti. Uygulamanın gelenek haline getirildiğini vurgulayan Büyüksu, görevde oldukları sürece desteğin devam edeceğini söyledi.

Geçen yıl 200 öğrenciye destek verildi
Belediye, geçtiğimiz yıl da benzer bir uygulamayı hayata geçirdi. Yaklaşık 200 öğrenciye sınav ücreti desteği sağlandığını belirten Büyüksu, yalnızca belde sınırları içindeki öğrencilerin değil, maddi imkânı kısıtlı olup belde dışında yaşayan bazı öğrencilerin de destek kapsamına alındığını dile getirdi. Sınav ücretlerinin geçen yıla göre yaklaşık iki kat arttığına dikkat çeken Büyüksu, birçok öğrencinin bu artış nedeniyle ödeme güçlüğü yaşadığını ifade etti.
Başarılı öğrencilere 100 bin TL ödül
Belediye, sınav ücretlerinin karşılanmasının yanı sıra dikkat çeken bir teşvik programını da devreye aldı. 2026 YKS sonucunda hukuk, tıp, eczacılık ve diş hekimliği fakültelerine yerleşen öğrencilerin her birine 100 bin TL ödül verileceği açıklandı. Başkan Büyüksu, amaçlarının bölgedeki gençleri yükseköğrenime teşvik etmek ve ailelere ekonomik katkı sunmak olduğunu belirterek, eğitim alanındaki hizmetlerin artarak süreceğini kaydetti.
Tüm öğrencilere başarı dileklerini ileten Büyüksu, gençlerin istedikleri bölümlere yerleşmeleri temennisinde bulundu.