Esad: ÖSO ya teslim olur ya saldırıya uğrar

Esad: ÖSO ya teslim olur ya saldırıya uğrar

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'Türkiye destekli grupların kontrol ettiği kuzey bölgeleri' hakkındaki bir soruya şu yanıtı verdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ‘ülkenin kuzeyindeki Türkiye destekli silahlı grupların kontrol ettiği bölgeleri uzlaşma ya da güç yoluyla ele geçireceklerini’ söyledi. Esad, Rus televizyon kanalı NTV ile söyleşisinde, ‘Türkiye destekli grupların kontrol ettiği kuzey bölgeleri’ hakkındaki soruya şu yanıtı verdi:

“İki yol seçtik: İlk ve en önemli olanı, uzlaşma… İkinci yol ise teslim olmaz ve barış yapmayı reddederlerse, teröristlere saldırmak. Onlarla savaşacağız ve kontrolü güç yoluyla alacağız. Bu bizim için kesinlikle en iyi seçenek değil ama ülkenin kontrolü almanın tek yolu.”

Esad, yedi yıllık iç savaşta altyapısı yerle bir olan ülkeyi yeniden inşa etmek için Batı’dan para yardımını kabul etmeyeceklerini de söyledi. Suriye Devlet Başkanı, “Ülkeyi yeniden inşa etmeye yetecek gücümüz var. Eğer paramız olması, dostlarımızdan, yurtdışında yaşayan Suriyelilerden destek alırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.