Eş Başkanlar Sarı ve Yaşar'dan esnaf ziyareti

Eş Başkanlar Sarı ve Yaşar'dan esnaf ziyareti

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Sarı, "Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı, çözümlerimizi halk ile buluşup, burada konuşmayı ve tartışmaya çalışıyoruz." dedi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, Yüksekova Belediyesi Meclis üyeleri ve HDP Yüksekova İlçe yöneticileri ile beraber Cengiz Topel Caddesi ve Sanat Sokağındaki esnaf ile vatandaşları ziyaret etti.

İftardan sonra özellikle kalabalığın yoğun olduğu yerleri gezen Eş Başkanlar, hem esnaf ile hem de caddedeki taburelerde oturan vatandaşlarla tek tek tokalaştıktan sonra sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşlarla bilgi alışverişinde bulunan Eş Başkanlar, sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

‘SORUNLARIMIZI HALK İLE TARTIŞIYORUZ’

Esnafa sık sık ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüksekova Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, belediye çalışmaları ile ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yaptı.

Halk ile buluşup, sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuklarını ifade eden Sarı, “Oldukça meşakkatli bir süreçten sonra belediyeyi yönetmeye çalışıyoruz. Bu anlamda seçim propagandası süresince halk ile bütünleşeceğimizi, onlara dokunacağımızı söylüyorduk. Mübarek bir aydan geçiyoruz, Ramazan ayı ve burada geleneksel hale gelmiş çarşı ve tabure mevzusu var. Onlarla birlikte hasbihal etmeye çalışıyoruz. Sorunlarımızı, sıkıntılarımızı, çözümlerimizi burada aslında halk ile buluşup, burada konuşmayı ve tartışmaya çalışıyoruz. Projeleri hayata geçirme noktasında ekonomik sıkıntılar, kayyumdan kalma problemlerle karşı karşıya kaldık. Bunları çözme noktası adına gerçek enerjinin sahibi halka geliyoruz ve halktan enerjimizi alıyoruz. Bununla ilgili hukuki süreçler ve diplomatik süreçler başladı. Her gece olduğu gibi bugün de halkımız ile birlikteyiz. Halk ile buluşmak, halk ile sinerjimizi, enerjimizi paylaşmak ve bu vesile ile önümüzdeki günlerde daha huzurlu daha güvenli ve daha kabul edilebilir bir Yüksekova’da buluşmayı planlıyoruz. Bu vesile ile şimdiden bunun adımlarını, temellerini atmış olduk. Sizler de bu vesile ile bir araya gelmiş olduk. Bu da bizim için önemli çünkü demokrasilerde basın olmazsa olmazlardandır. Siz de bizi halka doğru götürüyorsunuz. Gidemediğimiz yerlere bizi götürüyorsunuz. Biz hizmet için geldik ve hizmeti vermeye başladık. Bunlar da onun ara enerjisi olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

Bayram öncesinde yaşanacak yoğunluğu Sanat Sokağına taşıyacaklarını ifade eden Sarı, “Her yıl geleneksel hale gelen caddemiz üzerindeki programı daha çok halk arasında sanat sokağı olarak bilinen sokağa taşıyacağız. Orada tezgah olarak işportacının dışındaki bir gelenekselliği orada hayata geçireceğiz. Bayramlaşmayı yine her zamanki gibi mezarlıkta başlamak üzere halka doğru yapacağız, halk ile buluşacağız. Şimdiden iyi bayram olmasını mutlu bir bayram olmasını, özgür bir bayram olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

s1-143.jpg

s2-113.jpg

s3-073.jpg

s4-040.jpg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum