Erzurum'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Erzurum'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Erzurum'da merkez üssü Köprüköy olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'ne göre Topçu mahallesindeki deprem yerin 5,0 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise saat 15.40'ta gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5,1 olarak ölçtü.

 Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'tan da hissedildi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yaptığı açıklamada, "Bölge Afet Koordinasyon Merkezimiz etkilerini araştırıyor. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

AFAD'tan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan bilgiye göre Marifet Köyü’nde 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 5 adet 112 ambulansı ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Erzurum İl AFAD Müdürlüğü tarafından olay yerine 6 araç ve 24 personel sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

AFAD, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, haberleşmede kesintiye yol açan olumsuz bir durum oluşmadığını, Kayabaşı köyü yolunun heyelan nedeniyle kapalı olduğu öğrenildiğini, Karayolları ekiplerinin çalışma başlattığını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türk Kızılay tarafından Erzurum ve Ağrı illerinden 3 ikram aracı ile 1 haberleşme aracı olay yerine yönlendirilmiştir.

Hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal halindedir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.