Erzurum'da 4,8 büyüklüğünde deprem

Erzurum'da 4,8 büyüklüğünde deprem

Erzurum'da merkez üssü Köprüköy ilçesinin Topçu mahallesi olan bir deprem meydana geldi.

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 11.31'de Topçu mahallesinde gerçekleşen depremin derinliği 5 kilometre olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin büyüklüğünü 4,7 olarak açıkladı. Başkanlığa göre deprem 6,9 kilometre derinlikte gerçekleşti.

VALİ MEMİŞ: HERHANGİ BİR OLUMSUZ İHBAR YOK 

Erzurum Valisi Okay Memiş depremle ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu ilçede daha önceki depremde hasarlı olan binaların tahliye edildiğini söyledi. Memiş, "Köprüköy ilçesinde artçı bir sarsıntı meydana geldi. Şu an için aldığımız herhangi bir olumsuz ihbar yok. Ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları sürüyor" dedi.

Memiş, kendisinin de Köprüköy'e hareket ettiğini anlatarak, "Köprüköy'de daha önceki depremde hasar gören tüm binaları tahliye etmiştik. Vatandaşlarımızı çadırlara, konteynerlere yerleştirmiştik. Ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri almıştı. Devletimiz vatandaşımızın yanındadır, son sarsıntı nedeniyle vatandaşlarımızın olası tüm ihtiyaçları karşılanacaktır" ifadesini kullandı.

CUMA GÜNÜ DEPREM OLMUŞTU

Aynı mahallede 19 Kasım Cuma günü bir deprem daha gerçekleşmişti. Saat 15.40'ta meydana gelen depremin büyüklüğü 5,2 olarak açıklanmıştı. Depremde birçok ev oturulamayacak düzeyde hasar almıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.