Ertuğrul Kürkçü: HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesini umuyorum

Ertuğrul Kürkçü: HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesini umuyorum

Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti öncesi konuşan Ertuğrul Kürkçü, partisinin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesini umduğunu ifade etti.

HDP’nin Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, partisinin seçimde Millet İttifakı’na ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verip vermeyeceği konusunda kendisine yöneltilen soruya yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde HDP'yi ziyaret edeceğini hatırlatan Kürkçü, “partisinin Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyi umduğunu” ifade etti.

'KÜRT HALKININ GENEL EĞİLİMİ ERDOĞAN'I GÖNDERECEK ADAY'

Seçimde HDP'nin Millet İttifakı'na ve Cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verip vermeyeceği sorusu, uluslararası basının da gündeminde. Orta Doğu haberleriyle öne çıkan Londra merkezli Middle East Eye sitesi, HDP'nin Onursal Başkanı ve eski milletvekili Ertuğrul Kürkçü'yle yaptığı söyleşide, Kürt seçmenin seçim tercihlerini masaya yatırdı. Kürkçü açıklamasında, “Kürt halkı içinde genel eğilim Erdoğan'ı gönderecek kim olursa ona oy vermek” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini hatırlatan Kürkçü, partisinin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesini umduğunu ifade etti. Türkiye'de demokrasinin Kürt sorununa bağlı olduğunu kaydeden Kürkçü, seçimde en önemli başlıkların deprem ve ekonomik kriz olacağını söyleyerek “Şu anda elimizde Kürtler için yeni sömürgecilik ve nüfusun kalanı için de otoriterlik var” dedi.

HDP'nin 14 Mayıs'taki seçim öncesinde kapatma davasıyla karşı karşıya olduğunu aktaran Ertuğrul Kürkçü, HDP'nin PKK ile ilişkili olduğu iddiasıyla ilgili olarak da “Erdoğan HDP'nin meclisteki varlığına son vermek istiyor ve seçmenin bizden AKP'ye yönelmesini umuyor” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.