Ermenistan ve Azerbaycan’dan karşılıklı suçlama

Ermenistan ve Azerbaycan’dan karşılıklı suçlama

Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda Türk askeri yetkililerin Azerbaycan operasyonunu yönettiğini iddia ederken, Azerbaycan ise en büyük ikinci kent Gence'nin topçu ateşine hedef olduğunu açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan cumartesi akşamı yaptığı halka sesleniş konuşmasında “150 yüksek rütbeli Türk askeri yetkili Azerbaycan askeri operasyonunu yönetiyor” ifadelerini kullandı.

“Daha önce görmediğimiz bir saldırı ile karşı karşıyayız” diyen Paşinyan, “Tarihimizde kaderimizi belirleyecek bölüme geldik” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yaptığı açıklamada Türkiye'nin ülkesinin bir müttefiki olduğunu söyleyerek ancak çatışmalarda yer almadığını belirtmişti.

Paşinyan’ın cumartesi günü Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak Türk tarafının çatışmalara katıldığı konusunda bilgi verdiği bildirildi.

BAKÜ: GENCE TOPÇU ATEŞİNE HEDEF OLDU

Öte yandan Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar ateşkes çağrılarına rağmen devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın ülkenin ikinci büyük kenti olan Gence'yi topçu ateşine tuttuğunu açıkladı. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Twitter'dan yaptığı açıklamasında kentin "Ermeni güçlerin saldırısı altında" olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Ermenistan tarafından atılan 4 füzenin şehre isabet ettiğini duyurdu.

Azerbaycan birliklerinin de cumartesi günü Dağlık Karabağ’ın başkenti Stepanakert kentini topa tuttuğu belirtiliyor. Azeri tarafı Ermenilerin açtığı top ateşine karşılık verdiklerini savunuyor.

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar 27 Eylül Pazar günü başladı. Devam eden çatışmalarda aralarında 30’dan fazla sivil olmak üzere 240'tan fazla kişi hayatını kaybetti. Aliyev ve Paşinyan yapılan müzakere çağrılarını reddetmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.