Ermenistan Dışişleri Bakanı Antalya'da Çavuşoğlu'yla görüştü

Ermenistan Dışişleri Bakanı Antalya'da Çavuşoğlu'yla görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan arasında Antalya'da görüşme gerçekleşti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu, paneller, oturumlar ve ikili görüşmelerle bugün de devam ediyor.

Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan toplantılarda bugün Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'la resmi bir görüşme gerçekleşti. Çavuşoğlu, Mirzoyan'la görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada "son derece verimli ve yapıcı görüşme" dedi. 

Türkiye ve Ermenistan arasında normalleşme sürecinden Azerbaycan'ın da memnun olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bölgedeki iyi ilişkilerin kurulmasının önemli olduğunu ifade etti.

'NORMALLEŞME SÜRECİNE KOŞULSUZ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ'

Ermenistanlı bakan Ararat Mirzoyan da görüşmeye ilişkin "Daveti pozitif olarak kabul ettik. Biz de tekrar dedik ki, normalleştirmek için süreci koşulsuz olarak devam edeceğiz. Ermenistan tarafından kararımız var, bölgemizde barış için çaba gösterme kararımız var" dedi.

Antalya'da 10 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba arasında görüşme gerçekleşmiş, NATO Genel Sekreteri John Steltenberg ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da dün Antalya'da görüşmüştü. 

ANKARA-ERİVAN ARASINDA İLİŞKİLER GELİŞTİRİLİYOR

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2020'nin sonlarında yeniden patlak veren Dağlık Karabağ çatışmalarının ateşkesle sonuçlanmasının ardından bölge ülkeleri arasında ilişkilerin geliştirilmesi yönünde adımlar atılmıştı. Türkiye ile Ermenistan arasında da diplomatik temaslar kurulması yönünde karar verilmişti. 

Eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye'nin özel temsilcisi olarak atanırken Ermenistan'ın özel temsilcisi Ulusal Meclis Başkanı Ruben Rubinyan olmuştu. İki özel temsilcinin 14 Ocak'ta Moskova'da gerçekleştirdiği ikili görüşmede Ermenistan ile Türkiye arasında 2020'de sona eren uçuşların yeniden başlamasına karar verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.