Ermenistan ‘Azerbaycan’a ait Su-25 uçağını imha ettik’ iddiasında bulundu, Bakü yalanladı

Ermenistan ‘Azerbaycan’a ait Su-25 uçağını imha ettik’ iddiasında bulundu, Bakü yalanladı

Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ermeni güçlerin Azerbaycan’a ait bir Su-25 saldırı uçağını imha ettikleri iddia edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise bu iddiayı sert bir dille yalanladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, Dağlık Karabağ Ermeni güçlerinin hava savunmasının Azerbaycan ordusuna ait bir Su-25 saldırı uçağını imha ettikleri iddia etti.

Facebook sayfasından açıklama yapan Stepanyan, “Azerbaycan Hava Kuvvetleri temas hattının tamamında Türk F-16'larıyla gizlenen Su-25 saldırı uçakları kullanıyor. Artsakh (Karabağ) Savunma Ordusu'nun hava savunma birimleri kuzeydoğu yönünde düşmanın Su-25'ini düşürdü” ifadelerini paylaştı.

Azerbaycan’dan yalanlama

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermeni tarafının iddiasını yalanladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagif Dargahlı tarafından yapılan açıklamada, “Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın Azerbaycan’a ait bir Su-25 saldırı uçağının daha düşürüldüğü şeklindeki açıklaması, çaresizlikten dolayı küstahça atılan bir yalanıdır. Azerbaycan'ın savaş uçakları kullanılmıyor ve biz, insani ateşkesin hükümlerine tamamen bağlıyız” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.