Erkekler Mayıs’ta 38 kadını öldürdü

Erkekler Mayıs’ta 38 kadını öldürdü

Erkekler, en az 61 kadına şiddet uyguladı, 16 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az beş kadını taciz etti.

bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Mayıs’ta en az 38 kadını ve iki çocuğu öldürdü. 

Mayıs’ta en az 22 kadının ölümü basına "şüpheli” olarak yansıdı. Mayıs’ta bir çocuğun ölümü de basına şüpheli olarak yansıdı.

Şüpheli ölüm illeri

Adana (2), Aksaray (1), Antalya (1), Aydın (1), Bayburt (1), Edirne (1), Hakkari (2), İstanbul (2), Karaman (1), Kayseri (1), Kocaeli (3), Konya (1), Muğla (1), Zonguldak (3).

Çocuk şüpheli ölümü ili

Adana (1)

Erkekler, en az üç kadını koruma kararına rağmen öldürdü. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri Moldavya yurtaşıydı. Bir kadını da astsubay erkek öldürdü.

Erkekler sekiz kadını “ayrılmak istediği, barışmak istemediği”, bir kadını “evlilik teklifini kabul etmediği” bir kadını da “müziğin sesini kısın” dediği için öldürdü. Erkeklerin en az 28 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı.

22 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi erkekler, beş kadını oğlu/abi ve kardeşi olan erkekler, iki kadını komşusu, dört kadını arkadaşı, dört kadını eski damadı/damadı öldürdü. Bir kadını da 18 yaşından küçük bir grup oğlan öldürdü.

Erkekler, 14 kadını kesici aletlerle, 22 kadını ateşli silahla öldürdü. Erkekler bir kadını boğarak bir kadını da darp ederek öldürdü.

Erkekler Mayıs’ta en az 61 kadına şiddet uyguladı. Geçen yıl, aynı ay bu sayı, 64 idi. 

Erkeklerin şiddet uyguladığı en az sekiz kadın “ağır” hasta olarak hastaneye kaldırıldı. Erkekler en az dokuz kadına “koruma kararını” ihlal ederek şiddet uyguladı.

Çocuk Cinayeti

Erkekler Mayıs’ta en az iki çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay sayı altı idi. Bir çocuğu babası, bir çocuğu da annnesinin sevgilisi öldürdü.

Erkekler bir çocuğu istismar ederken bir çocuğu da ateşli silahla öldürdü.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.