Eriyen buzuldan kayıp çift çıktı

Eriyen buzuldan kayıp çift çıktı

İsviçre'de 1942'de kaybolan bir çiftin cansız bedenleri buzulda bulundu. Polis açıklamasında, "Cesetler yanyana yatıyordu. 2'inci Dünya Savaşı'ndan kalma giysiler giyen bir erkek ve kadındı" denildi.

İsviçre Alpleri’nde 75 yıl önce kaybolan bir çiftin cansız bedenleri eriyen bir buzulda tespit edildi.

Polis, 2. Dünya Savaşı’ndan giysiler giyen iki kişinin işçiler tarafından tespit edildiğini açıkladı.

Açıklamada, üzerlerinde kimlikleri de bulanan iki kişinin geçen hafta 2 bin 615 metre yükseklikteki bir kayak merkezinin yakınında yapılan çalışmalar sırasında bulunduğu belirtildi. Açıklamada,“Cesetler yanyana yatıyordu. 2’inci Dünya Savaşı’ndan kalma giysiler giyen bir erkek ve kadındı. Bir buzul yarığının içine düştüklerini ve burada onyıllar boyu kaldıklarını sanıyoruz. Buzul küçülünce cansız bedenleri ortaya çıktı” denildi.

‘HAYATIMIZ BOYUNCA ONLARI ARADIK’

Valais kantonunda yaşayan Marcelin ve Francine Dumoulin çifti, 1942 yılında inek sağmaya gittikten sonra bir daha evlerine dönmemişti. Çiftin yedi çocuğundan Marceline Udry-Dumoulin,“Bütün hayatlarımızı durmaksızın onları arayarak geçirdik. Onlara, hak ettikleri cenazeyi bir gün düzenleyebileceğimizi düşündük” ifadelerini kullandı. Le Matin gazetesine konuşan 79 yaşındaki Udry-Dumoulin, “75 yıllık beklemeden sonra bu haberin bana derin bir huzur verdiğini söyleyebilirim” dedi.

Buzula düştükleri sırada 40 yaşında olan Marcelin Dumoulin kunduracılık, 37 yaşındaki eşi Francine de öğretmenlik yapıyordu. Çift beş erkek ve iki çocuk sahibiydi. Çiftin kaybolmasından sonra çocukları çeşitli aile üyeleri arasında ayrılmak zorunda kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.