Ergün Atalay: Asgari ücrette arzu ettiğimiz rakama yaklaştık

Ergün Atalay: Asgari ücrette arzu ettiğimiz rakama yaklaştık

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay Çarşamba gününe kadar asgari ücret görüşmelerinin sonuçlanabileceğini söyledi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, dün akşam AKP Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir asgari ücret toplantısı yaptı.

Sürpriz olarak nitelendirilen görüşme Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısının ardından geldi. Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, Erdoğan'a asgari ücret görüşmeleri konusunda hangi aşamada olduklarını aktardığını söyledi.

Atalay “Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik." dedi.

Görüşmede herhangi bir rakam telaffuz edilip edilmediği sorulan Atalay, "Onları söylemenin bir anlamı yok. Ben konuştuktan sonra bir daha ne işçi ne TÜRK-İŞ konuşur. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Yarın ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız." ifadesini kullandı.

Belirlenecek asgari ücretin kim tarafından açıklanacağı sorulan Atalay, "Bakan Bey ile açıklama yapacağız." cevabını verdi.

Ergün Atalay, daha sonra Bakan Vedat Işıkhan’la görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitti. Atalay, bu sabah da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.