Eren Erdem, HalkTV kararının nedenini açıkladı: Ambargo ve sansür uygulandı

Eren Erdem, HalkTV kararının nedenini açıkladı: Ambargo ve sansür uygulandı

CHP'li Eren Erdem, HalkTV'yle canlı yayın anlaşmasını tek taraflı feshedilmesinin sebebinin "Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür" olduğunu söyledi.

CHP'nin Halk TV'yle olan canlı yayın anlaşmasını tek taraflı feshetmesinin ardından başlayan tartışmanın odağındaki isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, kararın nedenini açıkladı.

TV100 yayınına katılan Erdem, konuya ilişkin özetle şunları söyledi: 

CHP'NİN KURUMSAL KARARI: Medyadan sorumluyum, Genel Başkanımızın bu süreci masaya yatırdığı ortamlarda bulundum, neticede bir karar çıktı. CHP’nin aldığı kurumsal bir karardır. Halk TV ile sözleşmelerimizi fesih kararı kurumsaldır. Partinin kurumsal kimliğiyle aldığı bir kararı kişiselleştirmeyi uygun bulmam.

ÖZTRAK'A UYGULANAN AMBARGO VE SANSÜR: Uzunca süredir bu tür sözleşmeler yapılırdı. İptal edilen sözleşme 01.01.2023 tarihlidir. Bu sözleşmenin içeriğinde şöyle bir madde var ‘Canlı yayın ve reklam, tanıtım sözleşmesi’, ‘Genel Başkan’ın grup konuşmaları, parti sözcümüzün canlı yayınlanması’, uzun bir zamandır Halk TV parti sözcümüzün yayınlarını yayınlamıyor. Sözleşmedeki hükümlerin gerçekleşmemesi sebebiyle, Öztrak’a uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle tek taraflı fesih hakkımızı kullanarak feshettik.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.