Erdoğan'ın yeni seçim vaadi, "kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası"

Erdoğan'ın yeni seçim vaadi, "kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası"

AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesi yaptığı açıklamada "kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası"nı duyurdu.

 AK Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kez kentsel dönüşümle ilgili vaatte bulundu.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da halka seslenen Erdoğan, "kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası"nı açıklayıp "Riskli evler için ister yerinde ister rezerv alanda inşa edilecek yeni evlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasına göre 120 metrekare 3+1 ev için 900 bin TL'lik turarı devlet karşılayacak, kalan tutar için 10 yıl vade uygulanacak. 100 metrekare 2+1 ev için ise 750 bin TL'lik tutar devlet tarafından karşılancak, kalan tutar ise 10 yılda ödenecek.

Erdoğan, borçlanmaya dair şunları söyledi:

"Örneğin vatandaşımız yüzde 0,79 faizle, 10 yıl vadeli kredi kullanabilecek. Veya yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak ÜFE, TÜFE memur maaş artış oranlarından düşük olanını aşmayacak düzeyde güncellenecek rakamlarla borcunu ödeyebilecek. 

Bu yöntemle yüzde 10'u peşin ödenen 750 bin liralık borçlanma için aylık taksit 5 bin 625 lira, 900 bin liralık borçlanma için 6 bin 750 lira düzeyinde gerçekleşecek.

Ayrıca parsel bazında kendisi dönüştürmek isteyenlere de 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı sağlıyoruz. 

Kampanyayı İstanbul'dan başlatıyoruz. Önümüzdeki çarşamba günü başvuruları başlayacak kampanyanın detaylarını bakanlığımız ilan edecek."

KİRA YARDIMI TUTARI 5 BİN 250 LİRAYA YÜKSELECEK

Erdoğan ayrıca "İstanbul'da kira yardım tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz" dedi.

"İKTİDARDA OLDUĞUM SÜRECE FAİZ YÜKSELEMEZ"

"Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Amerika'da faiz yükselebilir, Avrupa'da yükselebilir. Türkiye'de düşecek" diyen Erdoğan, enflasyonun da faizle birlikte düşeceğini iddia etti.

Konuşmasında muhalefete yükselen Erdoğan, seçimlerde kendisine ve partisine oy istedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.