Erdoğan'ın yemini Yunanistan siyasetinde gerilim yarattı

Erdoğan'ın yemini Yunanistan siyasetinde gerilim yarattı

Ankara-Atina gerginliği devam ederken eski dışişleri bakanı Dora Bakoyanni'nin Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmasına Çipras tepki gösterdi.

Erdoğan’ın göreve başlama törenine Yunan hükümetinden kimse gitmezken ana muhalefetin önde gelen isimlerinden, eski dışişleri bakanı Dora Bakoyanni’nin katılmasına, Başbakan Çipras tepki gösterdi. İkili arasında söz düellosu yaşandı.

Yunanistan’ın 8 firari darbeci askere sığınma vermesiyle başlayan ‘Atina-Ankara’ gerilimi sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlama törenine, anamuhalefet partisi Yeni Demokrasi’nin önde gelen ismi Dora Bakoyanni’nin katılmasını başbakan Aleksis Çipras, Kuzey Yunanistan Sanayicileri Derneği’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, sert dille eleştirdi.

‘SİYASİ ŞOVLARA KATILMAK SORUN ÇÖZMEZ’

Çipras, Ankara’nın misilleme olarak sınırı yanlışlıkla geçen iki Yunan askerini casusluktan hapse atmasına atıf yaptı. ”Türkiye’de iki askerimizin dört aydır hiç bir hukuki gerekçe olmadan ve haksız bir şekilde tutuklu olduğu bir dönemde üstelik Yunanistan hükümetiyle hiçbir istişarede bulunmadan anamuhalefet temsilcilerinin Türkiye Cumhurbaşkanı’nın törenine katılmaları kabul edilemez” dedi. “Yunan siyasilerin Türkiye’de yapılan siyasi ‘şovlara’ katılmalarının bu ülkeyle sorunlarımızın çözümüne hiçbir katkısı olamaz” diyen Çipras ”Yunanistan’ın Türkiye’nin provakasyonlarıyla ilgilenecek bir hükümeti var ve bu hükümet ülkenin haklarını koruyarak sorunları çözmek ve ilişkileri en iyi noktaya getirmek için çalışmalarına devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘ÇİPRAS, AYRILIKÇI TAVRI YÜZÜNDEN BAŞARISIZ’

Bakoyanni, Yunan Başbakanı’nın eleştirilerine sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. “Sayın Çipras’a bugün ismimi andığı için teşekkür ederim. Kendisi dış politikadaki başarısızlığının sebebinin milli konularda ‘ayrılıkçı tavır’ takınmasından kaynaklandığını bir kez daha ortaya koydu. İki Yunanlı askerin 130 gündür tutuklu olduğu bir dönemde sayın Başbakanın siyasilerin yaptığı her türlü olumlu çabayı iyi niyetle karşılaması beklenirdi” çıkışını yaparak ekledi: “Sayın Çipras, merak etmesin. Bizim tüm çabamız, iki askerimizin sayın Kiriakos Miçotakis’in başbakan olacağı dönemde değil, hemen şimdi serbest bırakılması yönündedir.”

Yeni Demokrasi lideri Kiriakos Miçotakis ile kardeş olan Dora Bakoyanni, eski Yunanistan başbakanı Konstandinos Miçotakis’in kızı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.