Erdoğan'ın avukatından RTÜK'e Halk TV başvurusu

Erdoğan'ın avukatından RTÜK'e Halk TV başvurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın katıldığı program nedeniyle Halk TV'ye ceza verilmesi talebiyle RTÜK'e başvurdu.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında Halk TV’deki programda yaptıkları konuşma nedeniyle soruşturma açılmasının ardından, bir ceza talebi daha geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın katıldığı programda, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun hükümlerine aykırı davranıldığı iddiasıyla Halk TV’ye idari para cezası uygulanması, ihlale konu programın ise beş kereye kadar durdurulması talebiyle RTÜK’e başvurdu.

RTÜK’e verilen dilekçede Halk TV’de sunulan “Halk Arenası” isimli programa 21 Aralık 2018’de katılan Gezen ve Akpınar’ın ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve hakaret niteliği taşıyan ifadeler sarf ettikleri, açıkça ölüm ve anayasal düzene karşı darbe tehdidinde bulundukları’ iddia edildi.

Şikayete konu program hakkında, daha önce de ilgili kanunu ihlal sebebiyle verilmiş cezalar bulunduğu belirtilen dilekçede, ihlallerin gerçek manada önlenmesi için program hakkında caydırıcı yaptırım uygulanması gerektiği savunuldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.