Erdoğan'dan 'yerel seçim' mesajı: Büyükşehirlere daha çok asılacağız

Erdoğan'dan 'yerel seçim' mesajı: Büyükşehirlere daha çok asılacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin mesaj vererek, "Bilhassa büyükşehirlere daha çok eğilecek, daha fazla asılacağız" vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında milletvekili seçilenleri tebrik ederek başladı. Erdoğan, "Meclis'imizin yeni yasama döneminin ve grup toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Yeni seçilen milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Rabbimden size muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Değil 6'lı masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerine de yanıt veren Erdoğan, "Ne diyorlar 6'lı Masa... Şimdi ne diyor, gerekirse 16'lı Masa... Yetmez, bunu daha da artırman lazım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister, irade! Bu millet eser ister, hizmet ister... Yalanla, dolanla, talanla bir yere varışmaz."

ALTILI MASA'YA YÜKLENDİ

Millet İttifakı'na yüklenen Erdoğan, "Millete proje adına bir şey sunamadılar. Kendi tarifleri ile kumar ve pazarlık masasından öteye geçemediler. Bu masaya ben kumar, noter masası demedim. Diyen o masanın etrafındakiler. Parlamenter sisteme geri döneceklerdi. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu, ahlaki çizginin bulunmadığı ucube sistemi millete dayattılar. Açıklarını kapatmak için en kirli seçim kampanyasını birlikte yürüttüler" dedi.

Erdoğan, şunları ifade etti: "Ortada öyle bir mesele yokken mezhep ve etnik köken fitnesini körüklediler. Hayat tarzı üzerinden vatandaşa korku saldılar. Vatandaşımızın hayat tarzı ile alakamız yoktur Bay Kemal. O sizin derdiniz. Siz bu ülkenin milletin hayat tarzı ile uğraştınız ve sahtekarlık yaptınız. Başörtüye saldırıp milleti aldatmak için bir iki baş örtülü kızımıza, kadınımıza rozet taktınız ama yalan. Sahtekarlık yapıyorsunuz."

ANAYASA ÇAĞRISI YAPTI

Başörtüsü için anayasa değişikliği çağrısı yapan Erdoğan, "Eğer dürüstseniz, samimiyseniz yeni yasama döneminde başörtüsü meselesini Anayasa ile teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız, sadece Grup Toplantısı salonunda değil, vatan toprağında milletimize bangır bangır anlatacağım" diye konuştu.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Muhalefeti hedef alan Erdoğan, "Kandil'den Pensilvanya'ya kadar terör baronlarının desteğine itiraz ettiniz mi? Hiçbiri etmedi. Edemezsiniz çünkü onlarla berabersiniz" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Uçkuru kaptırmışsınız uçkuru! Küresel güç odaklarından aferin alabilmek adına toplumun bekasını tehdit eden LGBT belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Bay bay Kemal, LGBT'cisiniz, yanınızdakiler de LGBT'ci..."

"Milletimiz bizim samimi gayretlerimizi görüp ödüllendirdi" diyen Erdoğan, "Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini hatırlatmıştır" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU GÖNDERMESİ

CHP içindeki 'değişim' tartışmalarına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na göndermede bulunan Erdoğan, şunları söyledi: 

"Baba oğul arasındaki taht mücadelelerinin bizim için hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bize ne ya! Zaten su alan geminin dümenine o gelmiş, bu gitmiş hiçbir önemi yoktur."

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Asgari ücrete ara zam konusunda da konuşan Erdoğan, "Net asgari ücret tutarını 11 bin 402 liraya yükselttik. Bu artışla yüzde 34 gibi enflasyonun üzerinde refah payını içeren bir oranla artış gerçekleştirdik" dedi.

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI DEVAM EDECEK

Kirada yüzde 25 zam sınırının devam edeceğini bildiren Erdoğan, "2022 yılı konut kira sözleşmelerinde kira artırım oranını yüzde 25 ile sınırlamıştık 2023 yılı temmuz ayından itibaren yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı uygulamayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMLERE İLİŞKİN MESAJ

Yerel seçimlere ilişkin mesaj veren Erdoğan, "14 ve 28 Mayıs’ta elde ettiğimiz psikolojik üstünlüğü yeni hamlelerle sağlamlaştıracağız. Partimiz için 29 Mayıs sabahı itibariyle yeni bir seçim maratonu başlamıştır. Hedefimiz tüm belediyelerimizi korurken, son seçimlerde el değiştirilenler öncelikli olmak üzere daha fazla belediyeyi kazanmaktır" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bilhassa büyükşehirlere daha çok eğilecek, daha fazla asılacağız. Şımarmadan, rehavete kapılmadan bu kutlu yolda yürümeye devam edeceğiz." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum