Erdoğan'dan yeni dönemde 'yeni anayasa' mesajı

Erdoğan'dan yeni dönemde 'yeni anayasa' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyetin 100. yılını işaret ederek 'yeni anayasa' mesajı verdi, "28. Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında, Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde katıldığı Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura törenine açıklamalarda bulundu.

"Bugün kura çekerek görevlerine başlayacak olan toplam 1102 adli yargı hakimi ve cumhuriyet savcısı ile idari yargı hakimini tebrik ediyorum" diyen Erdoğan, şu an Türkiye'de 15 bin 412'si cumhuriyet savcısı, 7 bin 409'u hakim olmak üzere toplam 22 bin 821 hakim ve savcının görev yaptığını dile getirdi.

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI FİİLEN UYGULAMA BAŞLANACAK

Erdoğan, hakim ve savcı yardımcılığı uygulamasının da bir sonraki dönemden itibaren fiilen uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

'TÜRKİYE'Yİ DARBE ANAYASASINDAN KURTARMAK ÖNCELİĞİMİZ'

Anayasa değişikliği için Meclis'i işaret eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Cumhuriyetin 100. yılını darbe anayasasıyla karşılamayı sindiremiyoruz. Yargı alanındaki mücadelemizi sivil, kuşatıcı bir anayasayla taçlandırmak istiyoruz. 28. Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında, Meclisimizin de takdiriyle Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak vardır.

15 TEMMUZ SONRASI YARGI

"Milletimize bir daha ne 17-25 Aralık tarzı girişimleri ne de 15 Temmuz ihaneti gibi acıları tekrar yaşatmamakta kararlıyız" diyen Erdoğan 15 Temmuz sonrası yargıda yaşananlar için şu açıklamayı yaptı: 

"Yargı ve emniyet birimlerimize sızdırdıkları militanları üzerimize saldılar. Devletimizin en hassas kurumlarını hedef aldılar. Ahlaka, hukuka asla uymayan yargıyı bir amaç uğruna kullandılar. Benim 2 korumamı şehit ettiler. Eğer yakalayabilselerdi bizi de şehit edeceklerdi. Ama rabbim fırsat vermedi. Bizleri yakalayamadılar. Ama 10 binler bizi Yeşilköy'de karşıladı, Bay Bay Kemal tankların korumasında Bakırköy'de çayını içti. Orada FETÖ’cular bizi yakalayıp şehitlerimizin izine bizi de koysalardı kendisi sanırım zil çalıp oynardı. 

Her iki menfur hadisede de milletimizin kurumları yara almıştır. Adli teşkilatımızın kendine gelmesi belli bir süre almıştır. Darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren yargı camiamız hemen harekete geçerek millete karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir."

'CÜBBE GİYİP AHKAM KESENLER...'

Erdoğan, "Sosyal medyada cübbe giyip ahkam kesenler asla referansımız olamaz. Adaletin ölçüsü, sosyal medyadaki tepkiler değil, kanundur, nizamdır, maşeri vicdandır" diye konuştu. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.