Erdoğan’dan üniversitelilerin ailelerine: “Çocuklarınıza sahip çıkın”

Erdoğan’dan üniversitelilerin ailelerine: “Çocuklarınıza sahip çıkın”

Erdoğan “Üniversitelerin üzerinde oynanan oyunları çok yakından takip ediyoruz. Marjinal örgütlerin kadrolu militanlarının başını çektiği eylemlerin amacı ne demokrasidir, ne hukuktur, ne de özgürlüktür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Stadyumu'nun açılış töreninde konuştu.

Spora yapılan yatırımlar ve stat hakkında teknik bilgiler veren Erdoğan, konuyu Boğaziçi protestolarına getirdi:

“Eski Türkiye'de gençlerimizin enerjileri çatışmalarla, gerilimlerle, ülkemize hiçbir yararı olmayan tartışmalarla harcanıyordu. 

“Hatırlayınız gençlerimiz 1960 darbesine giden süreçte figüran olarak kullanıldı. Aynı şekilde 1970'lerde heba olan yine bu ülkenin gençleri idi. PKK'dan FETÖ'ye, DEAŞ'tan DHKP-C'ye kadar birçok karanlık yapı, farklı değerlerimizi istismar ederek, hep gençlerimizi ağına düşürmenin peşine koştu.

“Son dönemde üniversitelerin üzerinde oynanan oyunları çok yakından takip ediyoruz. Marjinal örgütlerin kadrolu militanlarının başını çektiği bu eylemlerin amacı ne demokrasidir, ne hukuktur, ne de özgürlüktür.

“Bu provokasyon gayesi ülkemizin dikkatini dağıtarak özellikle Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara son 18 yıldır fırsat vermedik. İnşallah bundan sonra da vermeyeceğiz. Gençlerimizin arasına nefret ve nifak tohumu ekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

"Ailelerimizden evlatlarına sahip çıkmalarını her biri ülkemiz için bir cevher olan bu gençlerimizi profesyonel provokatörlerin ellerine terk etmemelerini istirham ediyorum. Biz de devlet olarak gerekeni yapacak, gençlerimize sunduğumuz imkanların hem sayısını hem de kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz.” 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.