Erdoğan'dan taziye telefonu: Ali'nin hakkını hukukunu koruyacağız

Erdoğan'dan taziye telefonu: Ali'nin hakkını hukukunu koruyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da polis tarafından vurularak öldürülen 18 yaşındaki Suriyeli Ali Hemdan'ın babasını aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da uygulama noktasında “dur” ihtarına uymadığı öne sürülerek polis tarafından göğsünden vurularak öldürülen Suriye uyruklu Ali Hemdan El Asani’nin babası Adnan Hemdan El Asani ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, yaşanan elim hadise nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, olayla ilgili hukuki sürecin başladığını ve konunun sonuna kadar takipçisi olunacağını belirtti.

Erdoğan, “Ali bizim de evladımızdır, onun hakkını hukukunu koruma noktasında hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Ailesiyle 7 yıldır Adana’da oturan tekstil işçisi 18 yaşındaki Ali Hemdan El Asani’yi öldüren polis memuru F.K. ifadesinde, “Peşinden koşarken zaten oruçluydum, dengemi kaybedip düştüm, silah ateş almış olabilir” demişti. İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Başkanı Avukat İlhan Öngör ise, Ali Hemdan’ın ceza yememek için arka sokağa girdiğini ve ardından giren polisin de hedef gözeterek ateş açtığını söylemişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum