Erdoğan'dan seçim mesajı: İşimiz kolay değil

Erdoğan'dan seçim mesajı: İşimiz kolay değil

Cumhurbaşkanlığı sisteminde seçimlerde başarı çıtasının yükseldiğini belirten Erdoğan, AK Partililere "İşimiz kolay değil" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. İlk olarak karedeniz’deki yapılınmaya ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Karadeniz’imizin yaylaları, köyler, kıyıları Arap kardeşlerimiz başta olmak üzere ziyaretçilerle adeta dolup taşıyor. İnşaat ve turizmin en önemli özelliği pek çok sektörün de lokomotifi olmalarıdır. Bölgemizin tabii ve beşeri zenginliklerini mutlaka korumalıyız. Yapılaşma konusunda bu sancıyı uzun süredir zaten yaşıyoruz. Turizmde de aynı hataya düşülmeyeceğini ümit ediyorum. İşte şu yapılaşmayı yaparken biz ana – baba ocağımızı evimizi yaparken yerel mimariyle evi yapalım dedik. Ve evimizi de yerel mimariyle yaptık. Bununla kalmadık devlete ait inşaatları da yerel mimariyle yapalım dedik. İşte şimdi bu yapmakta olduğumuz bu 480 adet lojmanı şimdi yerel mimariyle yapıyoruz ki, oraya gelenler diyecekler ki ‘bu hakikaten Rize’nin mimarisi bambaşkaymış’ Bunu anlatmamız lazım, lafla olmaz. Eseri göstereceksin.”

‘AYDER’İ KİRLETTİK REZİL ETTİK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Öyle dört tane kazık üzerine dik binayı, sonra da sel alsın götürsün. Ondan sonra da devlet suçlu. Yahu devlet niye suçlu olsun suçlu sensin. Dün dertleşirken il teşkilatında yaylaları konuştuk. Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik rezil ettik. Başkan öyle olmaz değil mi? Haşemoğlu’yla konuştuk o da hak veriyoruz. Buralar üzerinde devlet olarak da özellikle duracağız ve özellikle durmak suretiyle Ayder’i bu yapılanmayla değil kentsel dönüşümle inşallah şanına yakışır bir hale getireceğiz. Bugün İçişleri Bakanımızla da Uzungöl’ü konuştuk. Aynı değişimi de Uzungöl’de yapmamız lazım. Bunu yaptığımız anda ben inanıyorum ki buraya gelenlerin sayısı çok ama çok fazla olacak. Rize’de bizim doğru dürüst bir otelimiz yok. Buraya gelenler nasıl kaçacağım diye düşünüyor. Bazı arkadaşlarımızı teşvik ediyoruz. Bunlar otel olayına girmeleri halinde Rize biraz rahatlayacak. Milletvekillerimiz sıkıştıracak, biz sıkıştıracağız. Rizeli hemşerilerimiz bu adımları atarsa Rize çok daha fazla turist çekecek.”

‘GENEL BAŞKAN OLARAK KARARLIYIM’

16 Nisan referandumunda Rize’nin yüzde 70’in üzerinde evet oyu çıktığını belirten Erdoğan, bu oranın 2019’daki seçimlerde daha yüksek çıkmasını istediğini belirtince, salondakiler “Yol ver reis yüzde 90 yapalım” diye slogan attı. Erdoğan bu slogana “Ben sizin yolunuzu mu tıkıyorum. Sizi tutan mı var” diye cevap verdi.

2002 yılında AK Parti’nin yüzde 34 oyla iktidar olduğunu hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti: “Yeni sistemde başarı çıtası yüzde 50 artı 1 oy. İşimiz kolay değil. Na yapacağız, çalışacağız. Siz zoru Allah’ın izniyle kolay kılacaksınız. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların üstesinden ancak böyle bir sistemle gelinebileceği için bu sistemi getirdik. Biz yeni yönetim sistemiyle kendimiz için değil ülkemiz için doğru olanı yaptık. Mart 2019’da mahalli idareler seçimleri var. Bu seçimde çok iyi bir netice almalıyız ki 2019’daki başkanlık sisteminde daha yüksek oy alalım. Asıl imtihanımız 2019 kasımında yapılacak seçimlerde alınacak netice olacaktır. Teşkilatımızda metal yorgunluğu emareleri gördüğümü daha önce söyledim. Büyük kongre sürecimizi de fırsat bilerek teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişiklik yapmak durumundayız. Genel başkan olarak bu konuda kararlıyım. Belde seçimlerinden başladık şimdi ilçe ve il seçimleri var. Koltuklara getireceğimiz arkadaşların isimleri değil o isimlerin acaba halkla iletişimi nasıl aslolan bu.

‘AK PARTİ’DE ETKİNLİK KURMAYA ÇALIŞAN KARŞISINDA BENİ BULUR’

Erdoğan, teşkilatta yapmayı planladığı değişikliğe ilişkin şu bilgileri verdi: “İstediğimiz kadar yollar yapalım havalimanları yapalım eğitimde sağlıkta adalette emniyette bu yatırımları cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidar yapmadı biz yaptık. Yeterli mi? Bunların hepsi gerekli ama yeterli olan ne gönülleri kazanmak. Ben teşkilatımın siz değerli elemanlarını gönül erleri akıncılar olarak görüyorum. Gönül erleri olarak da sizleri selamlıyorum. Siz elektrik vereceksiniz elektrik alacaksınız. FETÖ, PKK, DEAŞ’la mücadele ediyoruz. İşimiz kolay değil. Ülkemize yönelik saldırılar karşısında öncelikle bizim AK Partililer olarak sapasağlam durmamız gerekiyor. Bencillik makamında sıkışan defolu kişilerle böyle zorlu bir mücadeleyi yürütemeyiz. Teşkilatımıda başlatacağımız değişimi sıkı tutmak durumundayız. Davası olmayan bulunduğu yerde milleti kucaklamayan hiç kimse AK Parti’de yöneticilik yapamaz. Açık söylüyorum 15-20 yıl öncesinin siyaset baronlarının tarzıyla AK Parti’de etkinlik kurmaya çalışan herkes karşısında bu kardeşinizi bulur.”

”BU DİKTATÖRLERİ ÖLDÜRENLER BU ARABAYI ALIR’ DİYORLAR’

“Partimizin kuruluşunda emeği geçen tüm kardeşlerimize vefa borcumuzun olduğuna inanıyorum” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu kardeşlerimizle şu andaki ilişkisi devam etmelidir. İhanet etmedikten sonra biz onları kapıda bırakamayız onlarla beraber yolculuğu devam ettireceğiz. Bedir farklıdır Uhud farklıdır. Bunun üzerinde hassas duracağız.
G20 toplantısını geçirdik Hamburg’ta bir tane otomobil benim resmimi koymuşlar Putin’in resmini koymuşlar altına da Suudi Arabistan Kralı Selman’ın resmini koymuşlar. Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır diyorlar. Bu tablo orada etrafında kim var Alman polisi var. Başbakanlık önünde oluyor bu Alman polisi bunu izliyor. Türkiye’de buna benzer bir şey bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı. Geçen gün İstanbul Başkonsolosluğunda Sisi bir Hummer koydu bir pankart astı içindeki ifadeler edebimiz dışında olduğu için söylemeyeceğim. Arapların sözü aklıma geldi Men dakka dukka. Bunca yıldır bizim 3 milyon insanımız Almanya’da kötülük olarak ne gördünüz? Sadece teröristlere bu Almanya yataklık yapıyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.