Erdoğan'dan Patrik Maşalyan'a Soykırım mesajı: Acıları büyütmeyin

Erdoğan'dan Patrik Maşalyan'a Soykırım mesajı: Acıları büyütmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a gönderdiği mesajda, "Acıları büyütmek yerine bin yıla varan köklü birlikteliğimizden ilham alarak geleceği beraber inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a bir mesaj gönderdi. Erdoğan, Ermenilerin, "Birinci Dünya Savaşı koşulları nedeniyle öldüğünü" söyledi ve ekledi:

"Türkiye Ermenileri Patriği Sayın Sahak Maşalyan, Ermeni Toplumunun Değerli Üyeleri, kıymetli vatandaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum.

"Acıları büyütmek yerine bin yıla varan köklü birlikteliğimizden ilham alarak geleceği beraber inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum. 

"Birinci Dünya Savaşı'nın dayattığı zorlu koşullarda hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anmak üzere bugün İstanbul Ermeni Patrikhanesinin çatısı altında toplanmış bulunuyorsunuz. 

"Vefat eden Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla yâd ediyor, hayatta olan yakınlarına samimi taziyelerimi iletiyorum." 

Çavuşoğlu'ndan bozkurt işareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün (23 Nisan) resmi ziyarette bulunduğu Uruguay'da Ermeniler tarafından protesto edildi. 

Montevideo Büyükelçiliği'nden çıktıktan sonra aracına binen Bakan Çavuşoğlu, soykırımı kınayan ve slogan atan Ermenilere "bozkurt" işareti yaptı.

Çavuşoğlu'nun "bozkurt" işareti yaptığı video MHP'li milletvekilleri ve birçok partili tarafından "tebrik" mesajıyla paylaşıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.