Erdoğan'dan muhalefete: Adaylarını 'diktatör' diyerek göndermeye çalışıyorlar

Erdoğan'dan muhalefete: Adaylarını 'diktatör' diyerek göndermeye çalışıyorlar

Bayburt'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Düne kadar övdüklerini bugün yerin dibine sokuyorlar. Adaylarını mandacı, tek adam, diktatör diyerek göndermeye çalışıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta katıldığı toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Muhalefetteki değişim tartışmalarına değinen Erdoğan, "Adaylarını mandacı, tek adam, diktatör diyerek göndermeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

EMEKLİLERİ ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ: 5 yıl daha ülkemize hizmet etme imkanına kavuştuk. Milletimizin taleplerini, ülkemizin sorunlarını çözmeye başladık. Asgari ücretten memurlarımıza, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik pek çok müjde verdik. Dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclis onayına sunduk. Yüzde 19.77 olarak gerçekleşti TÜFE oranı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ilave refah payı ile zam oranı yüzde 25'e yükseltiyoruz. Enflasyon üzerindeki artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım tekrar hayırlı, uğurlu olsun. 

HIRSIZLAR ÇOK, GEREKEN HESABI SORACAĞIZ: Fırsatçılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sırf biraz daha kazanmak için vatandaşın lokmasına uzanan kirli ellere izin vermeyeceğiz. Maalesef hırsızlar çok, bunlara da gereken hesabı soracağız.

PUTİN'LE AĞUSTOS'TA BİR ARAYA GELECEĞİZ: Ukrayna ile ilişkilerimizi güçlendirirken, Rusya ile münasebetimizin bozulmasına müsaade etmedik. Dün Sayın Zelenskiy'i misafir ettik. Sayın Putin ile de ağustos ayında bir araya geleceğiz. Savaşın olumsuz etkilerinden ülkemizi korumaya çalışıyoruz. Yaşanan hadiselerin Türk ekonomisine yansımaları oluyor. Bu etkileri herkes hissediyor. Türkiye'nin diğer ülkelerde farkı, 6 Şubat'ta tarihinin en büyük tabii afetlerinden birisine maruz kalmasıdır. Depremin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar. Biz depremle mücadele noktasında başarılı bir sınav verdik. Enkazları kaldırdık. 120 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Şehirlerimizi ayağa kaldırmak için gayret gösteriyoruz. Bir sene içerisinde 319 bin konutu teslim edeceğiz, toplamda 650 bin konut yapacağız.

DÜNE KADAR ÖVDÜKLERİNİ BUGÜN YERİN DİBİNE SOKUYORLAR: Her gün kavga, her gün birbirlerine ayar verme... Koltuklarını korumak dışında hiçbir gündemleri yok. Türkiye'de ne olmuş ne bitmiş, umurlarında değil. Yönettikleri belediyelerde yatırımın kırıntısına bile rastlanmıyor. Düne kadar övdüklerini bugün yerin dibine sokuyorlar. Adaylarını mandacı, tek adam, diktatör diyerek göndermeye çalışıyorlar. Milletimiz bunların kayıkçı kavgasını gördükçe 28 Mayıs'ta nasıl bir tehlike atlattığını görüyor. Bizim bunlardan tek bir beklentimiz var. Gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Türkiye'ye çelme takmaktan vazgeçmeleri bile ülkemiz adına büyük kazanç. Biz muhalefete rağmen ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz.

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum