Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Terbiyesiz herif, sana bakanlarımı gönderdim

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Terbiyesiz herif, sana bakanlarımı gönderdim

"Terbiyesiz herif, sana Milli Savunma Bakanımı İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Sen bunlara layık değilsin"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Gare konusunda açıklamalar yaptı. "Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki baş veririz ama onlar gibi baş eğmeyiz" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gare olayına ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bilgilendirildiğini hatırlattı.

Erdoğan ana muhalefet liderinin olayla ilgili olarak kendisini sorumlu tutan açıklamalarına, "Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı salgın döneminde AK Parti'nin kalabalık kongreler yapması ile ilgili eleştiriler için de, "Kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongresine çamur atmasını tebessümle karşılıyorum" dedi.

Erdoğan'ın Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede yaptığı açıklamalarının satırbaşları şöyle:

AK PARTİ EN KUŞATICI SİYASİ HAREKET

Kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime emekleri için şükranlarımı sunuyorum. Mart sonunda gerçekleştireceğimiz 7. Olağan Büyük Kongremize yoğunlaşacağız. Coşkumuzda, heyecanımızda, görüldüğü gibi hiçbir eksiklik yaşanmıyor. İnsanımızın sağlığını riske atmadan kongrelerimizi birer demokrasi şölenine çeviriyoruz. Kongrelerimiz vesilesi ile bir taraftan kardeşliğimizi güçlendirirken, diğer taraftan da kadrolarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Bir kez daha gördüm ki, AK Parti, Türkiye'nin en dinamik, en kuşatıcı, ülkemizin temsil kabiliyeti en yüksek siyasi hareketidir.

COŞKUMUZU ÖRSELEMEK İSTİYORLAR

Kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongresine çamur atmasını tebessümle karşılıyorum. Kırptıkları görüntüler ile bizim coşkumuzu örselemek isteyenler boşuna uğraşıyor. Hakikat güneşi balçıkça kapanmaz.

UTANMADAN SORUMLU CUMHURBAŞKANIDIR DİYORSUN

Biz bu yolda 534 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin sabrıyla yürüyoruz. Bay Kemal, acaba sen o Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun. Sen ne yüzsüzsün ya? Sende yüz var mı? Sen nasıl oluyor da, 5 yıldır, 6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Biz terörle mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünden izle.

ŞU TERÖRİSTLERE BİR GÜN TERÖRİST DE

Bu teröristlere o inleri mezar edeceğiz, mezar. İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar bize insanlıktan bahsedemez. Bay Kemal, şu teröristlere bir gün terörist de be. Diyemez. Onlarla ortak. Biz gümbür gümbür, üzerine üzerine gidiyor ve bunları çökertiyoruz. PKK'nın Suriye uzantısını terör örgütü olarak görmüyorum diyenler, Bay Kemal ve yandaşlarıdır. Bize bunlar terörle mücadele dersi veremez. Biz siyaseti başkaları gibi, ülke ve millet düşmanlarına şirinlik için değil, aziz milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. Her ne yapıyorsak bu uğurda özellikle yapıyor, gerektiğinde kendi istikbalimizi ortaya koymaktan da çekinmiyoruz. Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki, baş veririz ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz.

SALGIN KARARLARINI AKŞAM AÇIKLAYACAĞIZ

Şu anda aşılamada 5 milyon 200 bin kişi geçtik. Yoğun bir şekilde de aşılama kampanyası devam ediyor. O çok büyük olduğunu söyleyenlerin falan böyle bir durumu yok. Devlet olarak salgının ilk günlerinden itibaren yurt içinde ve yurt dışında hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Salgın nedeniyle yapmak zorunda kaldığımız kısıtlamaların esnaf, çalışanlar üzerindeki yükün farkındayız. Bu yükü azaltmak için birçok destek paketi açıkladık. Akşam aldığımız kararları da Kabine toplantısının ardından açıklayacağız. Şehir hastanelerimiz başta olmak üzere sağlık tesislerimiz salgınla mücadelede baş rol oynadı. İsraf dedikleri, ne gerek var diyerek çamur attıkları bu hastaneler onbinlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum