Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na “metamfetamin” yanıtı

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na “metamfetamin” yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin… Bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba. Öyle bir şeyler duydum. Bu bela ile dünyanın tamamının başı dertte. Ama biliyorum ki senin de başında dertte.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında uyuşturucu ticareti iddialarına ilişkin konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ekim'de yayınladığı video ile yoksul mahallelerde hızla yayılan uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekerek iktidarı sorumlu tutmuştu: "Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. Tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. Bu kirli parayı yani milyar dolarları yani uyuşturucu paralarını Türkiye'nin cari açığının finansmanında kullandılar."

Ertesi gün, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, uyuşturucuya yönelik açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya çağırdı, "Bu pis işlerle, o baronlarla boy boy poz verenleri hapislerde çürüteceğiz" dedi.

“Hesabını hukuk önünde de soracağız”

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ithamlarına bugünkü grup toplantısında yanıt verdi:

“Bu zatın önceki gün bizi, bakanımızı ve emniyet teşkilatımızın tamamını uyuşturucu satıcıları ile aynı cümlede kullanarak sergilediği kepazelik artık tüm sınırların aşılması anlamına gelmektedir. Kendisinin siyasetin değil tıp ilminin konusu olduğu tespitimi doğrulayan bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde de soracağız.

“Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin… Bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba. Öyle bir şeyler duydum. Bu bela ile dünyanın tamamının başı dertte. Ama biliyorum ki senin de başında dertte.

“Uyuşturucuyla ülke tarihinin en etkin mücadelesini yürüten bir hükümeti ve ona bağlı kolluk güçlerini töhmet altında bırakacak açıklamalar yapmak uyuşturucu baronlarına hizmet etmektir.

“Akıl, izan sahibi olan bütün muhalefet gruplarına sesleniyorum. Bizin uyuşturucu gelirleriyle cari açığı kapatmak gibi bir derdimiz yok. Ama birilerinin kendi siyaset açığını uyuşturucuyla kapatmak istediği de kesin. Üstelik bu kişinin ekonomik krize çare olarak uyuşturucu ve organ kaçaklarından vergi almayı teklif eden bir zihniyet sahip olduğunu da tekrar hatırlatmak isterim."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.