Erdoğan'dan 'imar affı' açıklaması: Bunun affı maffı olmaz

Erdoğan'dan 'imar affı' açıklaması: Bunun affı maffı olmaz

"Dikey mimariye hep karşı çıktım" diyen Erdoğan 'imar affı'yla ilgili "Anayasa'nın 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. Bu işin affı maffı olmaz" dedi.

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bazı televizyon kanallarının ortak yayınına katılarak gündemi değerlendirdi. 

Çankaya Köşkü'nden yapılan yayında Erdoğan "İstanbul'da toplam 220 bin bina ve yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor" dedi.

"Kanal İstanbul'la rezerv şehirler meydana çıkacak, oralarda konut inşaatları başlayacak, kentsel dönüşümü kabul edenlere o rezerv şehirlerden yer vereceğiz" ifadelerini kullanan Erdoğan İmar affıyla ilgili de "Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Bu işin affı maffı olmaz" diye konuştu.

'AÇILIŞLAR BİZİM DOĞAL MİTİNGLERİMİZDİR'

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

-Şu anda Merkez Bankamız muhtaç değil. Rahatlıkla o da finansı yönetebilir durumda. Bundan sonraki süreçte çok daha güçlü şekilde yolumuza devam edeceğiz.

- Bu ülkeye bir daha o karanlık koalisyon dönemlerini, kirli bakanlık pazarlıklarını, Güneş Motel sendromlarını yaşatmak istemiyoruz.

- Meydanların dilini benden daha iyi bilen yoktur. Yaptığımız açılışlar bizim doğal mitingimizdir. 

- İsraf diyorlar. Bizim kitabımızda israf yok. Finansın en ideal şekilde yönetilmesinin örneklerini biz verdik. Başarılı örneklerini vermediysek deprem felaketinin altından kalkmazdık. Eğer başarılı şekilde kalkıyorsak finansı başarılı şekilde yönettiğimiz için yapıyoruz.

- (Genel af) Hukuk devleti içerisinde, bunu oya tahvil etmek için bu tür vaatlerde bulunamayız. Bu, hukuk devletinin ahlaki anlayışına uygun değildir.

- Meydanların dilini en iyi bu fakir anlar. Meydanların dili 'Bize yürüyün' diyor. Meydanlarda bunu görüyorum. Bağcılar'da Pendik'te gördüm. Burada bir tecrübe var. Milletimin işi zora sokmadan bitireceğine inanıyorum. Bu kararlığı da gördüm. Milletim işi hiç zora sokmadan bitirecektir. Bayramdan sonra açılışta miting de yapacağız. İlla benim olmam şart değil. Açılışlarla meydana çıktım. Açılışlar dışında da programlar yapacağız.

- AK Parti'yi kurduğumuzdan bugüne hep yenilikten yana olduk. Biz dinamizmi buradan alıyoruz. Sıradan bir parti değiliz. Kongrelerimizde hep yenilenmelere gittik. Bunu da meclise yansıtmak istedik. Hiç istisna yapılmadı. Ara vermişse ayrı. Ara vermemişse istisna olmadı. En yakın mesai arkadaşlarımda da bu adımı attık. Sağolsun hiçbiri 'niçin bizi yana koydun' demiyor. Hepsinin yeni bir görevi var. Eğer biz dava isek bugün burada yarın başka yerde bu işi devam ettireceğiz. Siyasi mücadelenin için tecrübenin önemi var.. Her adaya ilişkin kapsamlı çalışmamız oldu. Bölgenin nüfus yapısında hassasiyetlerine kadar, kadın ve genç dengesine kadar tüm demografik yapıyı masaya yatırarak bu çalışmaları yaptık. Alt komisyonda yapılan çalışmaları üst komisyonda değerlendirerek karar verdik. Eksiklerimiz hatalarımız olmuş olabilir. Ama hassasiyetlere dikkat ettik. Çok da az olsa da bazı illerimizde bazı hatalarımız oldu. 

'UÇKURU KAPTIRIRSANIZ...'

- Bakanlığın sayısının artması israf ekonomisidir. Biz geldiğimizde kişi başı milli gelir, 2 bin 600 dolardı. Şuan da 10 bin 600 dolara çıktık. İhracatta patlamamız var. 240 milyar doların üzerine çıktık. Daha da iyi olacak. Kamu mali disiplininden taviz vermedik. Türkiye bu şekilde büyüdü. Kabinedeki arkadaşlarım, görevlerine sıkı sıkıya sadıklar. Deprem bölgesinde yoğun çalışma içerisinde oldular. Evlerini falan unuttular. Çalışmalarını yürüttüler. Şimdi de kendilerine ikinci talimat. Her bir arkadaşıma seçim bölgelerinde görevler verdim. Onlar da o seçim bölgelerini hallaç pamuğu gibi atacaklar. 

-CHP meydanlarda IMF ile ilişkiler tekrar kurulmalı diye propaganda yaptı. Biz kurduk mu, kurmadık. Çünkü IMF'ye uçkuru kaptırırsanız yandı gülüm keten helva...

- (Kılıçdaroğlu) Beyefendiyi Togg'a davet ettik. 'Sanayi Bakanım size fabrikayı gezdirsin' dedim. Ama gelemedi ya. 'Rıfat Bey ile gezersem gelirim' demiş. Fabrikanın yerini bilmiyor. Üretime inanmıyor. Millet sırada, herkes sırada. Mirzeyev rengini bile kendisi seçti. Aliyev kardeşim de Anadolu Kırmızı seçti. Kılıçdaroğlu parasını verir alır. Nasıl olsa parası da var. Biz nasıl ödemeyi yapıp aldıysak o da alsın.

'ZIRHLI TOGG'

- Kamu bankalarımız niye var? Togg ile kampanya yapma noktasında kamu bankaları için bu fırsat olacaktır. Çağrıda bulunuyorum, gerekirse toplantı yapıp zemini oluşturmaları hususunda adım atmayı düşünüyorum. Konutta imkan hazırladılarsa, Togg'a yönelik böyle bir adım atılabilir. Endişem, Togg'un araç yetiştirme noktasında nasıl olur. Önümüzdeki 7 yılda 1 milyon Togg yollarda olacak.

- Ben daha konuşmadım. Acaba Togg'un zırhlısını da yapabilir misiniz? BMW bu zırhlıyı yaptı. En ileri olan Mercedes. Geliştirme gayreti içerisinde. Maybach bu zırhlı da bile yeni adımlar attı. Togg için de bazı adımların atılmaması mümkün değil. Gürcan Bey'e buradan seslenmiş oluyoruz. Çalışmasını mesai arkadaşlarıyla yapacaktır.

- Yeni sistemle başarı sağladık. Birçok alanda önemli adımları yeni sistem sayesinde atabildik. Aksayan yerlerini tamamlamak bizim görevimiz. Elbette sistem restore etmeye açık. Sistemi ileri taşıyacak adımları atmakta tereddüt etmeyeceğiz. Bunların hiçbiri hükümet sistemimizle ilgili değil demokratik reform önerilerimiz.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.