Erdoğan'dan Hamas Lideri Heniyye'ye başsağlığı telefonu

Erdoğan'dan Hamas Lideri Heniyye'ye başsağlığı telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğulları ve torunları İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Heniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, Heniyye'ye İsrail saldırısında hayatını kaybeden çocukları ve torunları için başsağlığı dileklerini iletti. Görüşmede, İsrail'in işlediği insanlık suçlarının yargı önünde mutlaka hesap vereceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail'in saldırılarının uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini belirterek Heniyye'ye başsağlığı diledi.

Yılmaz, "İsrail yönetimi bu insanlık dışı saldırıların bedelini er ya da geç ödeyecektir. Tüm Filistinli şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Daha fazla masum sivilin ölmemesi için ateşkes sağlanması ve kalıcı barış için uluslararası toplumu samimi gayret göstermeye davet ediyoruz. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Filistin davası ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.