Erdoğan'dan Gare açıklaması: Gara'daki kardeşlerimizi kurtarmak için çok uğraştık

Erdoğan'dan Gare açıklaması: Gara'daki kardeşlerimizi kurtarmak için çok uğraştık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gare operasyonu ile ilgili konuştu: "Bu kardeşlerimiz teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Rize, Aksaray, Eskişehir ve Konya kongrelerindeki konuşmasında, asker, polis ve istihbaratçı 13 kişinin Garê'de ölümüyle ilgili ilk kez açıklama yaptı. 

“Teröristler tarafından şehit edilen üç askerimiz ile katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

'MECLİS'TE GÜNDEME GETİRECEĞİZ'

"Öncelikle Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarını dağıtmak için başlattığımız harekâtımızda şehit olan 3 askerimiz ile teröristler tarafından alçakça katledilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz, bir kısmı beş ay bir kısmı altı ay bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların ellerinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece, artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik. Gerek Savunma Bakanım, gerek Genelkurmay Başkanım, gerek MİT, gerek polis hep birlikte yapılan çalışmalar neticesinde adım atıldı ve ilk etapta, bütün inlerine gireceğiz demiştik ya 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Bu sıra esnasında esirleri, bunlara mağarada en köşe noktaya sıkıştırarak, en son bunlardan bir tanesi ki Meclis'te biz bununla ilgili bir soruşturma önergesi vererek, bunun bütün detaylarını Meclis'te gündeme getireceğiz. Bu sabah grup başkanımız Naci Bey'le (Bostancı) bunu konuştuk. Çünkü bunların parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. İşin gerçeği nedir bunları anlatacağız. Bizzat Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım, İçişleri Bakanım anlatacak.

'ABD'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA EVLERE ŞENLİK'

"Batı bundan anlar mı? İsterse anlasın, iszterse anlamasın. ABD'nin yaptığı açıklama var, evlere şenlik. Hani siz PKK'nın yeninde değildiniz, hani siz YPG'nin yanıda değildiniz. Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Kuzey Irak'a binlerce TIR bunlar tank getirdiler, mühimmat getirdiler, teröristlere teslim ettiler. Artık yağma yok. Eğer biz sizinle NATO'da berabersek, bu birlikteliğimizi sürdüreceksek teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Bunun için de TSK'nin dünyanın en  zorlu operasyonunda gerçekleştirilen operasyonda 51'i ölü, 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

'GEL GÖR Kİ BAŞARAMADIK'

"Ordumuzun zaman ve mekan sınırı tanımaksızın ülkemizin ihtiyaç duyduğu milletimizin bekası için gereken her harekatı kendi imkanlarıyla yürütebileceği seviyeye ulaşmasıyla Allah hamdolsun gurur duyuyoruz. Her geçen yıl daha da gelişen kabiliyetleri, donanımı ve insan gücüyle Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de bir piyon güç vardır. Son harekâtımızda bu gerçeği bir kez daha biz de gördük. Ancak askerimizin karşısında duramayan terör örgütü maalesef alçaklıkta sınır tanımıyor. Bunlar üstadın lafıyla, alçak değil çukur, çukur. Çünkü alçaklık irtifadır. Onun için bunlara yakışanı tam oturtmamız lazım. Bölücü örgüt PKK'nın yıllar önce kaçırdığı, dedim ya bir kısmı beş yıl önce, bir kısmı altı yıl önce kaçırıldı, bunların içinde polis, asker var, öğretmen var. Ama gel gör ki bunu başaramadık. Ve en sonunda alçaklar bu kardeşlerimizi, işte orada baktılar ki artık buradan kaçış, çıkış yok, bunların sözde lider konumunda olanı şu anda Malatya'da bütün tetkikler yapılıyor, hatta arkadaşlarla istişaresini yaptık aileleri bizzat gelip görsünler dedik. Aileleri de gelip görmek suretiyle Malatya morgunda bunlar onlara gösterilerek teslimi yapıldı. Bu masumların kanı Irak veya Suriye'de hangi isimle faaliyet gösterir olursa olsun terör örgütüne destek çıkan herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözüm kendi ülkelerinde elinde çakı olan herhangi birisini bile potansiyel terör tehdidi olarak görenleridir. Diyor ya parlamentodaki uzantıları 'Ellerinde çakı bile yoktu' diye. Bu sözüm medya ve sosyal medya dahil, her platforma teröre sempati besleyen hatta bunun imasını dahi yapanlara karşı en sert tedbirleri dahi uygulamaktan kaçınmayanlaradır."

'BAY KEMAL BUNLARI İYİ ÖĞREN'

"Bay Kemal bunları iyi öğren. Biz kimin nerede ne yaptığını iyi biliyoruz. Sen de istesen de istemesen de öğreneceksin. Bu sözüm yanına aldığın paydaşlarınla Ankara'dan İstanbul'a yürümeye benzemez. Bu gerçekleri, kimlerle beraber olduğunu iyi öğreneceksin. Bu sözüm toplum huzurunu, ülke güvenliğini, milli çıkarlarını tehdit eden her kesime dünyayı dar edenleredir. Bu sözüm terör örgütü uzantılarıyla aralarına hiçbir mesafe koyamayanlaradır. Bu sözün Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin kararlarını hiçe sayıp terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecralarınadır. Hepiniz bu 13 silahsız masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz. Üstelik bu aynı terör örgütünün ilk katliamı da değildir. Bölücü terör örgütü 1984 yılından bugüne kadar 30 bin sivil insanımızı aynı şekilde katletmiştir." 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.