Erdoğan'dan anayasa açıklaması: Vesayetçilerin prangalarını söküp atma vakti geldi

Erdoğan'dan anayasa açıklaması: Vesayetçilerin prangalarını söküp atma vakti geldi

Danıştay Eğitim Tesisi Açılışı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vesayetçilerin 27 Mayıs 1960 darbesiyle Türkiye'nin ayağına vurduğu 12 Eylül'ün perçinlediği prangaları söküp atma vakti geldi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni ve IASAJ Seminer Kapanış Toplantısı"nda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasının öne çıkanlar şöyle:

VESAYETÇİLERİN PRANGALARINI SÖKÜP ATMA VAKTI GELMİŞTİR: Milletimize vaadimiz olan 'Türkiye Yüzyılı' vaadini Adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız, azimliyiz. Bunu da hep beraber dayanışma içinde hareket ederek gerçekleştireceğiz. Amacımız Cumhuriyetimizin 2'nci asrına birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmiş bir şekilde girmektir. Vesayetçilerin 27 Mayıs 1960 darbesiyle Türkiye'nin ayağına vurduğu 12 Eylül'ün rejimin perçinlediği prangaları söküp atma vakti gelmiştir.

ATMOSFERİ ÇOK KIYMETLİ GÖRÜYORUZ: Uzun yıllar sonra ilk kez parlamentomuzda ve kamuoyunda oluşan müspet atmosferi çok kıymetli gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Hep söylediğimiz gibi hakikatin kıvılcımı farklı fikirlerin çarpışmasından doğar. Türk demokrasisinin ilk serbest seçimlerin yapıldığı 1950'den beri maruz kaldığı onca vesayet girişimine rağmen her seferinde ayakta tutan işte bu güçlü vasfıdır.

MÜSAMAHAKAR TAVRI ANLAYAMIYORUZ: Meşru yollar varken gayri meşru yollara tevessül edenler milletin canına, malına, huzuruna kast edenler, vatanımızın bekasına tehdit oluşturanlar bu pervasızlıklarının hesabını yargı önünde mutlaka vermek zorundadır. Binlerce evladını teröre kurban vermiş bir millet olarak eli kanlı canilere gösterilen bu müsamahakar tavrı biz gerçekten anlayamıyoruz. Klasör dolusu delile rağmen terör elebaşlarına yönelik hiçbir adım atılmamasını ne kendimize ne milletimize izah edemiyoruz. FETÖ amaçlarına ulaşmak için her yolu mübah görür.

HER AÇIDAN VAHŞİ VE CANİCE: (Ankara'daki saldırıya ilişkin) Her açıdan vahşi, alçak ve canice bir saldırıyla ve buna teşebbüs eden bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Şayet bu caniler etkisiz hale getirilmesiydi ve bir şekilde yurt dışına kaçmış olsalardı 'siyasi sığınmacı' denilerek korunacak, birileri tarafından adeta baş tacı edilecekti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.