Erdoğan yerel seçim hedefini açıkladı: Yeniden İstanbul

Erdoğan yerel seçim hedefini açıkladı: Yeniden İstanbul

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salondakilere seslenerek, "Bakın, bugün yeni bir başlık atıyorum; 'Yeniden İstanbul'" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, adını tarihe şimdiden "Gazze kasabı" olarak yazdırmıştır. Bu kara leke ona destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi hiçbir zaman temizlenmeyecektir. Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. İsrail'in uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için tüm yolları deneyeceğiz. Türkiye olarak tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. İsrail'in daha fazla can almasının önüne mutlaka geçilmelidir. Netanyahu, antisemitizmi körükleyerek İsraillilerin hayatını tehlikeye atıyor. Dünyada İslam düşmanlığı da artıyor. Yurt dışında yaşayan hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamasına izin vermeyeceğiz.

25 Kasım gününde düzenlenen programda kadına yönelik şiddetle mücadelede 2024 yılı planını anlattım. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye dair marjinal çevrelerce üretilen kampanyaların hiçbir temeli yoktur. Şiddet meselesini bu sözleşmeyle irtibatlandıranların amacının kadına yönelik şiddet olmadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü bunlar gerçekten kadına şiddetten rahatsız olsaydı bölücü terör örgütünün peşine takılmazlardı. Bugüne kadar ne bölücü örgütün dağa zorla kaçırdığı kız çocukları için iki kelam ettiler ne de Diyarbakır Anneleri'ne destek oldular. Bölücü örgüte sempatiyle bakanlarla opera dinlemeyi maharet saydılar. Şimdi de el etek öptükleri için onur duyduklarını söylüyorlar. Varsın onlar öyle devam etsinler. 

İstanbul Sözleşmesi'ni dillerine dolayanların aileyi güçlendirme çalışmalarımızdan rahatsız olmaları da şaşırtıcı değildir. Bu yapıların temel hedefi toplumsal yapımızı çökertmektir. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz, LGBT. Bu sapkın, sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Aile kurmak isteyenlere finansal destek veriyoruz. Gençlerimize 150 bin liralık evlilik kredisi imkanı sunacağız. Kredi kullanan gençlerimiz aynı zamanda 2 yıl boyunca aile danışmanlık hizmetinden de faydalanacak. Seçim vaatlerimizden olan Aile ve Gençlik Fonu'nun da hayırlı olmasını diliyorum. Kanun bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 25 metreküp doğalgaz tüketimini faturalardan düşüyoruz. Vatandaşlarımıza toplam 87 milyar liralık doğrudan destek sağlamış olduk. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Enerjide sunduğumuz katkılar sadece doğalgazla sınırlı değil. Elektrik ve doğalgaz abonelerine 282 milyar lira destek verdik.

Muhalefetin gündeminde bolca ayak oyunu var, kimin kimi hançerlediği var. Bizim gündemimizde deprem bölgesinin ayağa kaldırılması varken onların gündeminde yalnızca siyasi geleceklerini kurtarmak var. Muhalefet cenahında son dönemde yaşanan gelişmeleri sadece yüzümüz kızararak değil, inanın üzülerek seyrediyoruz. Türk demokrasisi böyle bir manzarayı asla hak etmiyor. Milletimiz iktidarı denetleme görevi verdiği muhalefetin pembe dizileri aratmayan hançer siyasetinden artık bıktı, usandı. 

 14-28 Mayıs seçimlerinin faturasını adaylarına kestiler, aynı tas aynı hamam devam ediyorlar. Şimdi de devletin bakanlıklarını ona buna dağıttıkları gizli mutabakat konusunda aynı taktiği uyguluyorlar. Haberimiz yoktu diyerek kirli pazarlıklardan kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Utanmasalar seçim gecesi 10 dakikada bir 'kazanıyor' yalanını söylediklerini inkar edecekler. Ama video o kadar güzel bir alet ki bunlara manevra fırsatı vermiyor. CHP'de genel başkanlık koltuğunda oturan şahıs değişti ama CHP'nin siyaset yapış tarzında zerre değişiklik olmadı.

Öğrendik ki kabine üyelerimize özenip bazı atamalar yapmışlar. Bunların kendi kendilerine gelin-güvey olma çabalarını seçimlerden hatırlıyoruz. Biz kabinemizi kolpa da olsa içlerinden birilerini görevlendirmelerini olumlu karşıladık. Belki bu vesileyle bizden bir şeyler kaparlar. Bakmakla usta olunsaydı kedi kasap olurdu. CHP ve şürekasına bizi, partimizi ve kabinemizi izlemeye devam etmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Bizdeki muhalefetten ne köy olur ne kasaba.

 Gençler, unutmayın, bakın bugün yeni bir başlık atıyorum; "Yeniden İstanbul". Her zaman söylediğim gibi, bizim kuklalarla ve kuklacılarla işimiz yok. Biz kuklacıları da parmağında oynatan üst akılla mücadele ediyoruz. 31 Mart seçimleri öncesinde de aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Seçim takvimimiz sorunsuz şekilde işliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.